Strienestad 'De Leut ken 'ier gin grèènze'

STEENBERGEN - Dat de leut bij ons Bietboeren en Meerminnen gin grèènze kent, was wel te zien tijdens het Snorre- en Snorrekusbal gehouden op 20 en 21 januari in zaal/café de Joosse.

Op het Snorrebal is op muzikale wijze het startschot gegeven voor een leutig carnaval, terwijl we op het Snorrekusbal op een grensoverschrijdende wijze ons jeugdgevolg compleet gemaakt hebben. Met Jaden Wouters als jeugdprins, Iris Beens als Deftig Floddertje en Luka Krijnen als Jantje Oorlog zijn we dan ook weer helemaal klaar voor een leutig feestje!

Feestelijke trediessie
Volgens een alom bekende traditie krijgen alle Bietboeren en Meerminnen de komende weken weer een feestelijk programma voorgeschoteld met voor ieder wat wils. Dus als ‘t leutbloed al sneller door je aderen stroomt en je haast niet kan wachten om te laten zien dat ‘de leut ‘ier gin grèènze ken, noteer dan onderstaande datums op je leutkalender!

Kanjerbal
Op woensdagmiddag 24 jannuari is er een speciaal carnavalsbal voor onze kanjers. Van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn alle Bietboeren en Meerminnen, jong en oud, met een verstandelijke beperking van harte welkom in Grand Café de Keuning aan de Wouwsestraat 65 te Steenbergen. Samen met dweilband Wa Gif Ut, Prins Strienius V, zijn gevolg en jeugdgevolg zullen we er weer een groot feest van maken. Ook zal er een (lokale) artiest van de partij zijn die met Nederlandstalige feestnummers ervoor gaat zorgen dat we lekker kunnen hossen en dweilen.

Karnevalsmiddag ouwere en mindervalide
Voor iedereen van 55 jaar of ouder organiseert de SKS samen met Herwonnen Levenskracht, De Zonnenbloem en de KBO Steenbergen op zaterdag 27 januari vanaf 13.00 uur een gezellige carnavalsmiddag in zaal/café de Joosse. De middag wordt opgeluisterd door een professioneel tonprater. De entree is uiteraard geheel gratis en twee consumpties zijn inbegrepen. We hopen dat jullie allemaal aanschuiven voor een leuk feestje! De SKS verzorgt voor deze middag in samenwerking met de Plusbus een mogelijkheid om gratis thuis opgehaald te worden en na afloop weer te worden gebracht. Als je hier gebruik van wil maken bel dan minimaal 1 dag van te voren naar: 0167-541137.

BAB black light party
Voor de wat oudere jeugd (12-17 jarige) is er op vrijdag 2 februari het Scholierenbal in feest café de Babbelaar. Dit (fris) feest wat begint om 20.30 uur is de uitgelezen kans om lekker los te gaan. DJ Owen zal ons hier een handje bij helpen.

Gròòt Strienestads Kinderbal
Op zaterdag 3 februari belooft het een dolle boel te worden in zaal/café de Joosse waar vanaf 14.00 uur het Gròòt Strienestads Kinderbal van start gaat. Het is aan te raden om je neefjes, nichtjes, vrienden, vriendinnen of als je kan met je gehele sportteam te komen want het belooft een extra speciale en spectaculaire middag te worden. Kom hossen en dweilen met het (jeugd)gevolg en wil je kans maken op een leutige prijs verkleed je dan zo gek mogelijk.

Grèèns overschrijdend
Als klap op de vuurpijl willen we alle Bietboerkes en Meerminnekes, welke deel uitmaken van onze Strienestadse leutgemeente, graag de kinderoptocht en het spel op de Mart voorschotelen. Op zaterdag 10 februari vertrekt om 13.41 uur de kinderoptocht vanuit het Doktersdreefje. Heb je zin een grèènzeloos leutige ervaring trommel dan je broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, klasgenoten op en doe mee! Opgeven kan via de site www.sks-steenbergen.nl
Op maandag 12 februari kunnen we wederom genieten van de doldwaze avonturen welke Prins Strinius V samen met nar Boowke, driemanschap en het jeugdgevolg zullen beleven tijdens het spel op de Mart. Het spel op de Mart start om 11 voor 3 dus zorg dat je op tijd bent.

Toetje
Als kers op de taart kunnen we genieten van de carnavals activiteit bij uitstek: de grote optocht. Als eerste kunnen we onze ogen uitkijken bij de optocht van het Strienedurpke op zondag 4 februari. Inschrijven hiervoor kan op maandag 29 januari vanaf 19.00 uur in de Stelle. Op de zondag tijdens de carnaval is het dan de beurt aan de Raldal, waar de optocht om 13.49 uur van start gaat. Inschrijven kan via www.facebook.com/OntspanningVoorWelberg of bel naar Diana Bosman: 06-54257841.
Het slotakkoord is dan voor de optocht in Strienestad op dinsdag 13 februari. Deelnemers in de categorieën enkelingen, paren, kleine groepen, grote groepen, kleine wagens en grote wagens kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier wat te vinden is op de website van de SKS: www.sks-steenbergen.nl

Slotakkoord
Mocht je nu een griepje onder de leden hebben of door een ander lichamelijk ongemak dit jaar geen deelgenoot kunnen zijn van het carnavals feest dan bestaat de mogelijkheid dat Prins Strienius V met nar en driemanschap bij je thuis of in het Bravis ziekenhuis op bezoek komt. Ken je een Bietboer of Meermin die wel een opbeurend bezoekje kan gebruiken geef dit dan door via het secretariaat van de SKS: secretatiaat@sks-steenbergen.nl of 06-46195991.[l]