De bouwers van bc de Leuttrappers hebben er zin in. Vanavond mag iedereen zien waar al zolang aan is gewerkt.
De bouwers van bc de Leuttrappers hebben er zin in. Vanavond mag iedereen zien waar al zolang aan is gewerkt. Foto: Picasa

Leuttrappers presenteren hun wagen

DINTELOORD - De hele dag was door de leden van bc de Leuttrappers gewerkt om alles voor de grote feestavond op orde te krijgen. De loods was leeg, de tap was aangesloten en de wagen stond buiten te stralen.

DOOR TINEKE FESKENS

Dit allemaal in het teken van de feestavond die de club vrijdag 26 januari voor dorpsgenoten, sponsoren en belangstellenden had georganiseerd. Het is bij bc de Leuttrappers al jaren de traditie om hun wagen niet tijdens de optocht voor het eerst te presenteren, maar enkele weken voor het carnaval losbarst. De wagen wordt helemaal opgebouwd en iedereen is van harte welkom te komen kijken. Waarom op deze manier? "Natuurlijk is het vooral erg gezellig, een feestje in Peeloofdurp. Maar we willen ook graag laten zien waar we mee bezig zijn. Andere bouwclubs zijn ook van harte welkom en uiteraard ook onze sponsoren. Zonder sponsoring is het eigenlijk niet te doen om jaarlijks een wagen te bouwen. Natuurlijk spekken we met dit feest ook de kas nog een beetje."Aan het woord zijn Stijn en Dries van Dijk, nee geen familie. Beide mannen zijn bouwer. Stijn controleert daarnaast ook het polyester en samen zorgen ze voor de logistiek.

Optochten
De logistiek is bij de Leuttrappers van groot belang. De bouwclub neemt niet alleen deel aan de optocht in het eigen Peeloofdurp, maar liefst zeven andere plaatsen worden door de de club aangedaan. In de meeste plaatsen volledig opgebouwd, maar niet in Wouwse Plantage, daar rijden ze alleen mee met de onderbouw. De hoogte van de wagen mag daar slechts vier meter zijn. Waarom al die optochten? "We willen graag laten zien wat we gebouwd hebben, het is toch een wedstrijd wie de mooiste wagen heeft. En natuurlijk ook het prijzengeld, kunnen we weer investeren in een nieuwe wagen." Naast grote optochten rijden de Leuttrappers ook de scholenoptocht in Peeloofdurp mee. Niet voor de prijzen, maar ze verzorgen de muziek tijdens de optocht. De maatschappelijke betrokkenheid blijkt aanwezig, niet alleen helpt de club tijdens de optocht, ook de kindermiddag en de seniorenmiddag nemen zij voor hun rekening.

Verbroedering
De feestavond staat volgens de bouwers ook in het teken van verbroedering. "We nodigen ook alle andere bouwclubs. We maken er met z'n allen een feestje van. Alleen niet tijdens de optocht en de prijsuitreiking, dan strijden we allemaal voor de winst." Die verbroedering blijkt verder te reiken dan je zou verwachten. Niet alleen lokale bouwclubs zijn aanwezig, er is zelfs een club helemaal uit Maasmechelen gekomen.

KV Sheif a/d Maas zijn speciaal voor deze avond naar Dinteloord gekomen. Om acht uur ging het feest van start, en zoals verwacht liep het tegen negenen al flink vol. Toen er ook nog dweilbands uit Steenbergen, Sint Willebrord en Dordrecht binnenkwamen zat de stemming er helemaal in. De tap stond geen seconde stil, de drive in van The Moving Train zweepte iedereen op en de temperatuur steeg tot tropische hoogte. Buiten stond de wagen, klaar voor een aantal drukke dagen. [l]

Me daonse en maoke muziek veur et braobants publiek
Met dit motto probeert bc de Leuttrappers hoge ogen te gooien in de regio. FOTO'S TINEKE FESKENS