Afbeelding
Foto: Arno van Vugt

Snollebollekes en Phuture Noize samen in line-up

STEENBERGEN - Zaterdag 3 februari staat in het Cromwiel de tweede editie van Beesroelers op de agenda. Met een zeer uitgebreide line-up hoopt organisator Erik Scherpenisse het succes van de eerste editie te evenaren of zelfs te verbeteren. Met de mix tussen Hardstyle en carnavalsmuziek hoopt Scherpenisse meer publiek uit de regio te trekken. Beesroelers begint 's avonds om acht uur. De minimumleeftijd is 16 jaar.

DOOR TINEKE FESKENS

Hoe combineer je Harddance met Après-ski. Het antwoord op deze vraag denkt Erik Scherpenisse gevonden te hebben. "Naast Harddance hebben we dit jaar gekozen voor een bredere opzet. We hebben populairdere muziekstijlen toegevoegd aan het programma zoals Freestyle. Freestyle is een mix van de diverse hardere stijlen en geeft de artiesten ook veel muzikale vrijheid, waarbij een vrolijke sfeer centraal staat. Onder bekende en populaire nummers, dus ook carnavalskrakers, wordt een dancebeat gezet. Vorig jaar bleek dat Harddance toch te veel de boventoon voerde. De dj's deden hun best om op carnaval in te spelen, maar vielen toch snel terug op hun eigen stijl."


Line-up
De line-up van Beesroelers kan op zijn zachtst gezegd verrassend genoemd worden. Naast vertrouwde namen staat er ook een zeer verrassende live act op het programma. De Ossendrechtenaar Pat B draait al sinds het eerste uur op Bassrulers en is in Nederland en België momenteel één van de populairste dj's in dit genre. Naast hem staan ook dj Yves en STTRBSTN. Ook de lokale talenten Boys' JS zullen weer plaatsnemen achter de draaitafels evenals het resident dj team van Beesroelers; De Vaste Stampgasten. De live act is niemand minder dan Snollebollekes.

'Geen naam die je in de dance scene verwacht, maar wel een act die een feestje kan bouwen.'

"Geen naam die je in de dance scene verwacht, maar wel een act die een feestje kan bouwen. Vorig jaar tijdens Steenbergen Live zette hij de tent compleet op zijn kop. Wij denken met dit optreden de match tussen Harddance en carnaval of Après-ski te kunnen maken" licht Scherpenisse toe. De kers op de taart is een afsluitend optreden van Phuture Noize. Een enorm populaire act, die nadat een poos stil rond hem was onlangs terug kwam met een nieuw album. Een succes, hij draait op feesten waar duizenden bezoekers komen. Uniek om hem dan bij Beesroelers-de knalnavaleditie in de line-up te hebben.

Regio
De Knalnavaleditie van Beesroelers is, zoals uit de titel al blijkt een dance feest met een flinke dosis carnaval. Een risico, maar juist omdat er zoveel regionale dj's op het affiche staan hoopt de organisatie toch een breed publiek te trekken. "Carnaval is een lokaal feest. Mensen uit Bergen op Zoom vieren carnaval in Bergen. Mensen uit Dinteloord of welke plaats dan ook, doen dat ook. Door carnaval te combineren met Dance hopen we dat het publiek uit de hele regio ons weet te vinden. In carnavalspak of niet, maakt niet uit. Iedereen is welkom. Tenminste, als je 16 jaar of ouder bent." Er zijn nog kaarten beschikbaar. Deze kosten 15 euro per stuk. Ze zijn online te bestellen of zaterdagavond, voor aanvang aan de deur. Beesroelers is op zaterdagavond in 't Cromwiel in Steenbergen. [l]