Groot verkeersonderzoek in gehele gemeente

STEENBERGEN - Tegen alle verwachtingen in, stelde wethouder Cors Zijlmans afgelopen week voor om een grootschalig verkeersonderzoek uit te laten voeren.

De gemeenteraad had voorafgaand aan de besluitvormende vergadering van 25 januari al laten weten met twee moties te komen. De ene motie was voor de aanleg van een rondweg bij Steenbergen, de ander voor een verkeerscirculatieplan (VCP) om te onderzoeken waar de knelpunten zitten in Steenbergen en hoe die aan te pakken zijn.

"We wisten dat de moties eraan zaten te komen, dus daar hebben we als college nog even goed over nagedacht", vertelde Zijlmans. De moties zoals de partijen ze hadden aangekondigd was volgens de wethouder niet allesomvattend genoeg. "Een VCP concentreert zich alleen op de huidige al bestaande wegen. Daarom stellen wij voor om een Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan uit te laten voeren."

Zo'n plan heeft de gemeente nog nooit gehad, maar eigenlijk betekent het, dat een verkeersdeskundige gaat kijken naar alle facetten in de openbare ruimte. In zo'n plan wordt dus gekeken naar alle verkeersproblemen binnen de gemeente Steenbergen. "De tweede ontsluiting van Buiten de Veste, het fietsparkeren in het centrum van Dinteloord, een omleidingsroute tijdens evenementen in Kruisland en zo is er in iedere kern wel iets te noemen." De gemeente weet dat niet alles aangepakt kan worden. "Maar zo kunnen we de ergste en gevaarlijkste punten als eerste aanpakken." [l]