Het team in Antwerpen met Lars en Rinz op de voorgrond.
Het team in Antwerpen met Lars en Rinz op de voorgrond. AquaDream

Druk zwemweekend voor Lars Bulman en Rinz van der Staal

STEENBERGEN - Afgelopen weekend werd voor de 27e keer de Antwerp International Youth Swimming Cup gehouden in Olympisch zwembad Wezenberg. Steenbergse zwemmers Lars Bulman en Rinz van der Staal waren ook present en hebben uitzonderlijke prestaties neergezet.

Dit toernooi duurde van vrijdagavond t/m zondag. Aangezien voor beide zwemmers zondag de competitie op het programma stond, zijn ze maar twee dagen in Antwerpen van start gegaan. Lars en Rinz startten met de 50m vlinderslag en zwommen in dezelfde leeftijdscategorie (11-12jr). Dit resulteerde meteen in podiumplaatsen want Lars finishte in 34.88 (pr) als 2e en Rinz werd 3e met een tijd van 35.68 (pr).
Zaterdag had Rinz drie starts: hij werd 4e op de 50m schoolslag, 5e op de 100m vrij en pakte goud op de 100m rugslag in 1.22.34. Bovendien heeft Rinz dit weekend op alle afstanden zijn tijden verbeterd, ook zondag tijdens de competitie.
Lars begon zaterdag met de 100m vrij in 1.14.07 (pr) en scoorde een bronzen medaille. Op de 50m schoolslag was hij de aller-snelste in 41.46 (pr) en hiermee was het 1e goud binnen. Hij won zijn 2e goud op de 100m vlinderslag in 1.24.19, en met deze tijd was hij zeker van een finaleplaats later die dag. Hier moest hij het opnemen tegen zwemmers van 2 jaar ouder (categorie 11-14jr), maar dat maakte voor Lars niets uit. Hij scherpte zijn tijd nog eens aan met bijna 2 sec. en hiermee won hij brons en een leuke geldprijs.

Competitie
Tijdens de competitie in zwembad De Stok te Roosendaal zwom Rinz 100m rugslag en 50m schoolslag en was iedereen in zijn leeftijdscategorie te snel af. Hierdoor kon hij weer twee gouden medailles aan zijn verzameling toevoegen. Lars startte op de 50m vlinder en 50m vrij in een leeftijdscategorie hoger (jongens junioren 2 el). Hij deed dit zeer verdienstelijk en nam op de vlinderslag brons mee naar huis. Zus Mariƫtte (coach en trainster) zwom zelf ook mee en wist haar tijd op de 100m schoolslag met 2 sec. te verbeteren. Valerie Jongenelen zwom (na maanden vertoeven in Bali) 100m schoolslag en 100m vrije slag. Haar tijd op de schoolslag was goed voor een 5e plaats. Broer Jordy behaalde met het heren estafetteteam een 2e plaats op de 4x100m wisselslag en individueel een 3e plaats op de 100m schoolslag.
Dankzij de inzet van het hele team was AquaDream deze competitieronde wederom de sterkste ploeg in de D2 en staan ze nog steviger bovenaan.
Meer info op www.zc-aquadream of neem een kijkje op de facebook pagina [l]

Het team in Antwerpen met Lars en Rinz op de voorgrond