Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Vrijwilligers gezocht voor NLdoet

STEENBERGEN - Klusdag bij MJW de Klup of groenonderhoud rondom de atletiekbaan van sv Diomedon. Zonder hulp van vrijwilligers komt er niks van terecht. Om de nodige klussen te klaren, nemen organisaties uit de gemeente Steenbergen deel aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet.

DOOR REMKO VERMUNT

De vrijwilligersactie is een initiatief van het Oranje Fonds. NLdoet laat zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Organisaties hebben tegenwoordig grote moeite om vrijwilligers voor langere tijd aan zich te binden. Voor hen is de landelijke actie dan ook een ideale gelegenheid om meer vrijwilligers voor zich te winnen en zo meer klussen te klaren.

Steenbergen
Verschillende organisaties en verenigingen uit de gemeente Steenbergen nemen net als de voorgaande jaren deel aan de landelijke vrijwilligersactie. In de gemeente zijn een zevental klussen te vinden die op 9 en 10 maart geklaard moeten worden. Zo worden er twintig vrijwilligers gezocht voor een klusdag bij MJW de Klup. "De grootste klus die we deze dag willen klaren is het veilig en netjes maken van onze zolder. Verder hebben we nog wat kleinere klusjes als: dakgoten legen, snoeiwerkzaamheden, en schoonmaakwerkzaamheden." Basisschool De Nieuwe Veste is op zoek naar vijftien vrijwilligers voor het schoolplein groener te maken voor een uitdagende leer- en speelomgeving. "Basisschool de Nieuwe Veste heeft een mooi groen kleuter- en peuterplein. We merken dat de kinderen hierdoor uitgedaagd worden tot fantasievol spel en meer beweging. Het grote plein van groep 3 tot en met 8 daarentegen heeft een groot leeg, betonnen plein. Ook hier zouden wij graag meer groen en spel uitdaging zien."

SV Diomedon zoekt 25 vrijwilligers om de atletiekbaan juist te ontdoen van al dat groen en Thomashuis Steenbergen is op zoek naar vijftien vrijwilligers om de tuin uit de 'winterslaap' te halen. "In het voorjaar is er veel te doen. Snoeien, maaien, verticuteren, moestuin inrichten, kas schoonmaken en inrichten. Onkruid wieden. Bladruimen. Schilderen. Enzovoorts. En om een goede start van het jaar te maken hebben we de hulp nodig van een groep vrijwilligers." Peuterspeelzaal Mamaloe wil daarentegen een belevingspad aanleggen en de Bergse Reddingsbrigade zoekt vier vrijwilligers.

Aanmelden

De klussen zijn allemaal in de kern Steenbergen/Welberg. In de overige kernen zijn vooralsnog geen klussen te vinden. Ondanks vele aanmeldingen kunnen er nog meer vrijwilligers gebruikt worden. Klussers die bereid zijn om bij de acties te helpen, kunnen zich via de website van NLdoet aanmelden. Wanneer men bij het kopje 'Klus zoeken' het woordje 'Steenbergen' intikt, verschijnen alle werkzaamheden die op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart plaatsvinden. [l]