Verschillende jongeren hebben hun medewerking verleend aan het nieuwe filmpje FOTO YOUTUBE
Verschillende jongeren hebben hun medewerking verleend aan het nieuwe filmpje FOTO YOUTUBE Foto: Youtube

Jeugd ontvangt VIP-ticket voor Verkiezingsfestival

STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen heeft een nieuw verkiezingsfilmpje gelanceerd. Eerder verwierf Steenbergen al landelijke bekendheid met het Verkiezingslied, maar deze keer zijn tal van jonge 'bekende' Steenbergenaren gevraagd om hun medewerking te verlenen aan een nieuw filmpje.

DOOR REMKO VERMUNT

De gemeente Steenbergen wil de jeugd betrekken bij de verkiezingen, daarom zie je onder andere Kim de Krijger (Feestcomité Steenbergen), Valence Bickel (Europees kampioen Karate), Mathijs Pluijgers (Feest dj) en Stefan Evers (Keeper bij SC Welberg en DJ JS) terug in het filmpje. Zij roepen de jongeren op om gebruik te maken van hun stemrecht. Ruim 1200 jongeren die sinds de laatste verkiezingen ouder zijn dan achttien jaar, mogen op 21 maart voor het eerst hun stem uitbrengen.

VIP-ticket

Om ook hen naar de stembus te bewegen, ontvingen alle jongeren een uitnodiging voor het speciale Verkiezingsfestival dat op 17 maart wordt gehouden. In de felgekleurde envelop zat een speciaal VIP-ticket voor het festival met daarbij een verwijzing naar het filmpje waarin de jongeren worden aangespoord om te stemmen. Daarnaast vonden ze in de envelop een handzaam boekje met daarin alle informatie over hoe je moet stemmen, maar ook over het festival. Tijdens het verkiezingsfestival brengen de gemeenteraadsleden eerst een bezoek aan alle kernen en vanaf 14.00 uur uur brand het festival echt los op de Markt in Steenbergen. Met optredens van BenD'1, Zero Friction, Jeepster, Still Alive, Mathijs Pluijgers en DJ JS belooft het een waar muziekspektakel te worden. Tussen de bands door is er tijd voor de politiek om in gesprek te gaan.

Burgemeestersbrief

"De uitnodiging is een moderne versie van de burgemeestersbrief aan de eerste keer stemmers voor de gemeenteraad. Voor de nieuwe burgemeestersbrief is gekozen voor een eigentijdse aanpak. Niet alleen de burgemeester, maar ook jongeren en inwoners uit alle kernen 'zitten' in het filmpje om niet alleen jongeren, maar alle kiezers op te roepen om te gaan stemmen!" [l]