Welberg haalt een punt op bij HSC

WELBERG - Zondag 11 maart, uitvoetballen bij de koploper HSC'28 in Heerle. Een belangrijke wedstrijd, bij winst blijft Welberg meedoen om de prijzen, bij verlies kan HSC een gaatje op de volgers slaan.

Sc Welberg mist (door blessures) de gehele voorhoede te weten Dennis Luijks, Tom Mulders, Mitch Krens en Erik van Minderhout. Beide teams beginnen voortvarend aan de wedstrijd en na het aftasten is er in de 8e minuut de eerste kans voor Welberg. Een strakke voorzet van Ritchie Krens naar Wiebe Vissers, had meer verdiend maar Wiebe tikt de bal niet in maar naast het doel. In de 17e minuut tracht Christian Gliga met een mooie lob de keeper te verschalken, deze kan de bal ternauwernood uit het doel houden. Dan breekt de periode aan waarin de jonge voorhoede van Welberg, Joey, Mats en Tjeu de verdediging van HSC 28, handen vol werk geven. Op aangeven van Wiebe kan Mats Meeuwse bijna afronden, helaas is de voorzet te scherp. Mats kan net voldoende achter de bal komen om deze binnen te prikken. Enkele minuten later schiet Mats de bal vol op de keeper, helaas zonder resultaat maar Mats laat weten dat hij er staat. Ook een schot van Wiebe, dat voorlangs gaat, had meer verdiende. HSC kan hier niet veel tegenover stellen. Net voor rust pass van Christian op Lars Bogers die met links de bal niet ver genoeg in de hoek prikt om er een doelpunt van te maken. In de 45e minuut, geeft Christian de bal op maat voor en af naar de mee opkomende Mats, die de bal keurig aanneemt en in het doel legt en zo de verdiende 0-1 ruststand op het scorebord zet.
Na de thee is het eerste gevaar weer voor Welberg. Christian geeft een voorzet op Mats, maar die kan niet voldoende bij de bal om deze in het doel te koppen. Dan in de 50e minuut valt uit het niets de 1-1 en enkele minuten later is het ook nog 2-1, wat Sc Welberg niet verdiend vandaag. Omdat zij de bovenliggende ploeg waren en de meeste kansen tot nu toe creëren. Welberg moet in de achtervolging en zet aan voor een offensief. Na een uur spelen is Wiebe dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet schiet hij op de keeper, weer een mooie kans om zeep. Ook een schot op doel van Levy Papp had meer verdiend dan buiten bereik van de keeper over te gaan. Ook Lars heeft een schot op doel, maar wederom is de bal een prooi voor de keeper. Bij een hoekschop wordt er door een HSC-speler hands gemaakt, de bal gaat op de stip, Levy neemt de toegekende strafschop en schiet de bal binnen. 2-2
In de laatste minuten van de wedstrijd waren er nog kansen voor Joey en Tjeu, waarbij Joey hij al/dan niet ten onrechte afgevlagd werd voor buiten spel. De kans van Tjeu had meer verdiend, maar ook hij kan deze niet af ronden. Als de scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd, worden de punten gedeeld. De 2-2 is zeker verdiend vandaag maar het blijft jammer want we hadden zomaar met drie punten terug kunnen keren want in de eerste helft wist HSC echt niet wat ze met onze 'jonge voorhoede' aan moesten.
Ondanks een punt gewonnen zakt Welberg een plaatsje op de ranglijst, PCP gaat, door hun winst, over Welberg heen.

Zondag 18 maart ontvangt Welberg op ’t Zandbaantje, aanvang 14.30 uur, VV Rimboe uit Wouwse Plantage.[l]