Wethouder Lepolder en Marcel Hoogendorp ondertekenen de overeenkomst voor veertien woningen FOTO GEMEENTE STEENBERGEN
Wethouder Lepolder en Marcel Hoogendorp ondertekenen de overeenkomst voor veertien woningen FOTO GEMEENTE STEENBERGEN Foto:

Overeenkomst getekend
voor woningen Dinteloord

DINTELOORD - Wethouder Petra Lepolder en Marcel Hoogendorp (Van Grunsven bouwgroep) hebben afgelopen vrijdag een optieovereenkomst ondertekend voor de aankoop van grond aan de Pinas in Dinteloord.

DOOR REMKO VERMUNT

De Van Grunsven bouwgroep wil in dit nieuwe stukje Dinteloord veertien betaalbare woningen met een tuin realiseren. De woningen zijn met name gericht op de één- of tweepersoonshuishoudens. "De verwachting is dat, als alles mee zit, de woningen in het voorjaar van 2019 kunnen worden opgeleverd", laat de gemeente Steenbergen weten. De bouw van de woningen start naar verwachting in het najaar van dit jaar.

Omdat de woningen vooral gericht zijn op één- en tweepersoonshuishoudens, zijn het ideale starterswoningen. Het is overigens nog wel onbekend of de woningen in de koop of huur op de markt worden gebracht. "Wel staat vast dat de prijs aantrekkelijk zal zijn voor starters." Wethouder Lepolder is in ieder geval enthousiast over de plannen: "Overal in de gemeente staan bouwplannen in de steigers. Er komen niet alleen starterswoningen bij, zoals in de Pinas, maar ook levensloopbestendige woningen. En wanneer ouderen verhuizen naar levensloopbestendige woningen, komen er weer huizen voor jongeren beschikbaar. Op deze manier verwachten wij in de toekomst goed aan de vraag op de woningmarkt te kunnen voldoen". [l]