Rondweg Steenbergen wordt in april aangepakt

STEENBERGEN - Wethouder Cors Zijlmans en Rob van Koeveringe (KWS) hebben dinsdag het bouwbord onthuld van de herinrichting van de Rondweg Steenbergen (N259).

DOOR REMKO VERMUNT

Vanaf april gaat KWS Infra Roosendaal/Sas van Gent van start met de werkzaamheden aan de N259 en voor de bouwvak moet alles klaar zijn. Het gedeelte tussen de Franseweg en de Nassaulaan wordt daarbij volledig aangepakt. Niet alleen wordt er asfalt aangebracht op de betonverharding die er nu al ligt, maar ook de twee rotondes krijgen een opknapbeurt. "Bovendien wordt er een fietspad aangelegd aan de Steenbergse zijde, dat wordt voorzien van verlichting. Dit laatste mede mogelijk geworden dankzij een subsidie van de Provincie Noord-Brabant."

De herinrichting van de Rondweg Oost kent een lange voorgeschiedenis. Met de komst van de A4 heeft de Rijksoverheid besloten om de 'rustige' N259 over te dragen aan de gemeente. Er volgde verschillende inloopavonden en werksessies om te bepalen wat er met de weg moest gebeuren. Bij de overdracht van de weg naar de gemeente is ook een onderhoudspotje meegekomen. De gemeente heeft 6,3 miljoen euro ontvangen voor het toekomstig onderhoud van de weg. Daarnaast stelt het Rijk maximaal 1,1 miljoen euro beschikbaar voor het realiseren van eenmalige verbeteringsmaatregelen, zodat de weg voldoet aan de gehanteerde kwaliteitsnormen van de gemeente. [l]