Stemmen zijn geteld: 9693 geldige stemmen

STEENBERGEN - De stembussen staan weer op hun plek, de verkiezingsposters worden opgeruimd en de rode potloden worden geslepen voor de volgende verkiezingen. De stemmen zijn geteld en inmiddels is bekend wie de komende vier jaar plaats gaan nemen op het pluche van de Steenbergse gemeenteraad:

Gewoon Lokaal! is de grootste partij geworden en mag zes zetels vullen. Vooralsnog gaan Wilma Baartmans, Maurice Remerij, Esther Prent, Edwin Maas, Jan Veraart en Dasja Abresch hierop plaatsnemen. Vooral voor laatstgenoemde was de zetel een verrassing. Abresch stond op plek vijftien van de lijst, maar werd door voorkeursstemmen gekozen om in de raad plaats te nemen. Een gekozen raadslid kan er overigens ook voor kiezen om plaats te maken voor iemand anders op de lijst. Tot 3 april mogen raadsleden nog afzien van hun zetel.

Bij de Volkspartij nemen Michel Lambers, Ger de Neve en Willy Knop weer plaats op het pluche, maar dankzij de twee extra zetels mogen ook Danker Kouwen en Ad van Elzakker de raad in. De VVD neemt plaats in de raad met Kees Gommeren, Nicky Broos en Jos Verbeek. De Partij van de Arbeid behaalde één zetel voor lijsttrekker Nadir Baali en bij het CDA is gekozen voor Jeroen Weerdenburg en Caroline Bolluijt-Nijpjes. D66 keert terug met lijsttrekker Eric van der Spelt en Tim Huisman die de overstap maakte van Steenbergen Anders naar D66.

Op donderdag 29 maart worden de leden van de nieuwe gemeenteraad tijdens een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd. [l]