Devo brengt Welberg niet van de wijs

WELBERG - Een gemotiveerd Welberg staat klaar bij de aftrap van de wedstrijd. Dat laten ze ook gelijk de tegenstander merken.

De eerste kans ontstaat als Peter van Giels in de 4e min. de bal op Wiebe Vissers passt, die jammerlijk de bal te soft in het doel wil tikken en de keeper de inzet redelijk makkelijk kan pareren. Devo kan na 10 min. in de buurt van het Welberg doel komen, proberen met een schot op doel Stefan Evers te verrassen, maar die doet zijn werk heel goed en weg is de kans. Welberg trekt het spel naar zich toe, kans voor Lars Bogers die de Devo keeper stopt. Dan is er toch het verdiende doelpunt, uit een corner, tikt een Devo speler de bal over de doellijn en is het 0-1 voor Welberg. Kansen komen en zijn er voor Welberg, Lars Bogers schiet de bal, net over het doel. Mitch Krens geeft een voorzet op Lars Bogers die nu naast de kruising schiet.Net voor de rust kan Tom Mulders op goal schieten, maar in zijn schot zat te weinig venijn om een doelpunt te maken. Ruststand 0-1.
Devo begint feller aan de tweede helft, zij willen gelijk maken, na de 10 minuten durende stormloop van Devo pakt Welberg het spel weer op. Levy kan de bal in de voeten van opkomende Peter v Giels spelen, die passt naar Tom Mulders welke de bal in het doel tikt en zo is het 0-2. In de 68e min. staakt de scheids de wedstrijd wegens commentaar op de leiding van een speler van Devo en de bank van Devo, na een kwartiertje afkoeling gaan we het weer proberen om de wedstrijd uit te spelen. De ingevallen Dennis Luijks wordt de diepte ingestuurd en scoort 0-3.
Twee minuten later is het Devo die met een snelle aanval de 1-3 kan maken, toch wel even een domper op het feestje. Welberg laat het er niet bij zitten en pakt de draad weer op, wat resulteert in een doelkans voor Tom Mulders, die de 1-4 maakt en op zijn naam zet.
In het resterende laatste kwartier van de wedstrijd komen en zijn er kansen voor Welberg om de stand uit te bouwen. Dennis Luijks, Tom Mulder, Christian Gliga, Jeroen Bogaert en Peter van Giels krijgen, deze helaas ontbreekt het ze allen aan precisie of stond en lag de keeper van Devo in de weg. In de laatste minuut van de wedstrijd scoort Tom Mulder nog wel de 1-5, waarna de wedstrijd gedaan is.
De drie verdiende punten zijn binnen en die kunnen we keihard gebruiken om mee te blijven doen in de top van de ranglijst.

Tweede paasdag, 2 april, speelt Welberg 1 thuis tegen Molenschot, aanvang 14.30 uur op Sportpark ’t Zandbaantje te Welberg.[l]