vlnr de trotse jubilarissen: Jan van de Brand, Lauw Verschieren, Janus van de Brand en Roel van Eekelen. FOTO EWSV DE EENDRACHT
vlnr de trotse jubilarissen: Jan van de Brand, Lauw Verschieren, Janus van de Brand en Roel van Eekelen. FOTO EWSV DE EENDRACHT Foto: EWSV de Eendracht

Jan van de Brand 25 jaar lid van EWSV de Eendracht

KRUISLAND – Tijdens de jaarvergadering van Kleindiervereniging EWSV de Eendracht werden op maandag 19 maart vier vooraanstaande leden in het zonnetje gezet.

Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid was provinciaal secretaris, mevrouw M. Maas-Sept van KLN Noord-Brabant aanwezig om de jubilarissen Lauw Verschieren, Janus van de Brand, Jan van de Brand en Roel van Eekelen een speldje op te spelden en een oorkonde te overhandigen.

Sociale contacten

"Dieren verzorgen geeft een mens rust en voldoening en door het lidmaatschap van Kleindiervereniging De Eendracht hebben we ook sociale contacten", aldus de jubilarissen die al vele kampioensbekers hebben gewonnen in de loop der jaren.

Konijnenvriend

Lauw Verschieren uit Goes heeft al van zijn twaalfde jaar konijnen. Hij vierde zijn 60 jarig jubileum van de KLN (Kleindieren Liefhebbers Nederland). Dit werd beloond met een gouden speld.

Lauw startte met het fokken van Vlaamse Reuzen, daarna Papillon Konijnen en ook de Witte Weners en Pooltjes bevolkten zijn hokken.

Lauw was eerst lid in Goes, daarna bij Helpt Elkander Roosendaal en toen deze vereniging stopte, werd Lauw lid van EWSV de Eendracht in Wouw.

Janus van de Brand

Zijn mede jubilaris Janus van de Brand uit Heerle (50 jaar bondslid) kreeg eveneens een gouden speld en oorkonde uitgereikt.

Hij fokt al meer dan 50 jaar het Hangoor konijn.

Janus was eerst lid van Steenbergs Raskonijn maar stapte in 1982 over naar EWSV de Eendracht.

Hoenderspecialisten

De uit Kruisland afkomstige Jan van de Brand vierde zijn 25-jarig jubileum bij de KLN bond, hij kreeg hiervoor een oorkonde en bronzen speld.

Jan werd 26 jaar geleden lid van EWSV De Eendracht Wouw en fokt sinds die tijd New Hampshire hoenders.

Een prachtig rood/bruin hoen die hem al vele prijzen opleverde.

"Ik had ooit een mengelmoesje van erfkippen en ging eens kijken op een tentoonstelling van EWSV de Eendracht. Daar werd ik verliefd op het New Hamshire ras en deze liefde is nooit overgegaan."

Roel van Eekelen

Ook Roel van Eekelen uit Ossendrecht is al meer dan 25 jaar kippenfokker.

Hij is net als Jan 25 jaar lid van KLN bond en kreeg eveneens een bronzen speldje.

"Ik ben ook 26 jaar lid van EWSV de Eendracht en ben ooit gestart met het fokken van Sabelpootkrieltjes en nu fok ik Oud Engelse Vechtkrieltjes.

Ondanks hun naam zijn het heel lieve en rustige diertjes", aldus Roel. [l]