Voorlichtingsbijeenkomst Dementie en langer thuis wonen

LEPELSTRAAT - Dementie wordt “volksziekte” nr 1. Een van op de vijf mensen krijgt te maken met dementie. De kans is groot dat u al iemand kent in uw omgeving die hiermee te maken heeft. Wat is dementie, wat kan je doen en wat is er mogelijk om langer thuis te wonen?

Op donderdag 12 april wordt er om 14.00 uur in het Gemeenschapshuis St Antonius aan de Kerkstraat 84 in Lepelstraat een voorlichtingsbijeenkomst gegeven over dementie en langer thuis wonen. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met geheugen problemen, mantelzorgers, familieleden en andere geïnteresseerden in de gemeente Bergen op Zoom. De middag duurt tot ongeveer 17.00 uur. U bent vanaf 13.30 uur welkom voor een kopje koffie of thee.

Vitaal Brabant is een samenwerking van VBOB, Stichting Alzheimer Nederland, het Huis van Morgen en Dementie Vriendelijke Gemeenten. Met medewerking van de gemeente Bergen op Zoom, OOBOZ, WijZijn Bergen op Zoom en de werkgroep Dementievriendelijke Gemeente willen wij de mensen over deze onderwerpen informeren.

De bijeenkomst start met een presentatie van Stichting Alzheimer Nederland en Samen dementievriendelijk. Met als doel de mensen informeren over vergeetachtigheid en dementie. Dan is er een koffiepauze waarna ambassadeurs van het Huis van Morgen vertellen over nieuwe (technologische) toepassingen die senioren kunnen ondersteunen. Zij zullen vertellen over de verschillende toepassingen aan de hand van een presentatie, filmpjes en natuurlijk door een product te demonstreren.

De overige tijd is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan een panel dat bestaat uit deskundigen uit de regio. U kunt hierbij denken aan o.a. een casemanager dementie, een ouderenadviseur, Wmo consulent enz. Verder zullen er ook stands zijn van instanties uit de regio zoals Stichting Alzheimer Nederland, de plaatselijke bibliotheek, WijZijn Bergen op Zoom, thuiszorg, enzovoorts, waar men ook terecht kan met vragen.

U hoeft zich niet aan te melden. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema. De zaal is een half uur voor aanvang open en is rolstoelvriendelijk. [l]