Punten blijven op Welberg

WELBERG - Op papier zou het een makkelijke wedstrijd moeten zijn, van Sc Welberg 1 tegen het stijf op de ranglijst onderaan staand Advendo. Bij Welberg hebben ze er in ieder geval zin in en willen een goed resultaat wegzetten.

In de derde minuut is er een grote kans voor Tom Mulders, die door Jeroen van de Bogaert in de 16 aangespeeld kan worden, de inzet van Jeroen strand op de keeper. Enkele minuten later schiet Levy een vrije trap van afstand in de handen van de keeper. De inzet van Dennis Luijks en Mitch Krens zijn een prooi voor de keeper. Hert is wel duidelijk, kansen komen er genoeg maar het vizier staat (nog) niet op scherp. Uit een kombinatie van Mitch Krens met Lars Bogers, is het de laatste die hard op de keeper zijn onderbeen schiet. In de 25e minuut, kan Advendo een van haar spaarzame mogelijkheden ontplooien en voor het Welberg doel opduiken. Wat Welberg niet lukt, lukt Advendo wel, doelpunt maken, maar het doelpunt zal afgekeurd worden wegens buiten spel. Welberg is de betere ploeg en het is wachten op het moment dat het scorebord zijn werk kan doen. Nadat Tom Mulders zijn inzet net over het doel schiet, is het in de 40e minuut Dennis Luijks die Tom Mulders kan bedienen en die tikt de 1-0 binnen. In de 43e min weet Levy wel raad met een vrije trap, via een speler van Advendo vliegt de bal in het doel en zo is de 2-0 een feit. Tevens ruststand, voor een beter Welberg en het is wachten op wat de 2e helft nog zal gaan brengen.
De tweede helft is er een waar kans na kans voor het doel van Advendo ontstaat. Dennis Luijks zijn inzet beland op de paal. Lars Bogers schiet zijn inzet net naast. Dennis Luijks rakelings naast de paal, Tom Mulders zijn inzet beland in het zijnet. Uit een mooie combinatie tussen Mitch Krens en naar Tom Mulders ziet de laatste zijn inzet weer op de paal belanden. 61e minuut brengt Dennis Luijks Jeroen Bogaert in stelling, die ziet zijn inzet voorlangs het doel gaan. Voorzet van Wiebe Visser naar Tom Mulder, die de bal op de keeper kopt. Kansen in overvloed, nu de doelpunten nog.
In de 70e minuut speelt Jeroen Bogaert, Dennis Luijks aan, die met links geen fout maakt en de 3-0 binnen schiet. Nadat Tom Mulder en Jeroen Bogaert hun schot gepakt zien door de keeper, speelt Dennis Luijks de bal keurig op Tom Mulders en die maakt de 4-0. Als in de 86e min Advendo weer eens een keer in de buurt van het Welberg doel komt, krijgen zij een strafschop voor een licht vergrijp en zo is de 4-1 een feit. Aftrap Welberg, Tom Mulders komt vrij maar deze schiet de bal op de keeper, uit de rebound kan Dennis Luijks de 5-1 binnen schieten. Met een laatste kans en inzet van Tom Mulders welke net naast gaat is de wedstrijd gespeeld. Een dik verdiende overwinning voor Welberg, welk goed speelde en gezien de kansen met ruimere cijfers had mogen winnen. De punten blijven op de Welberg en we blijven ook bovenin meedoen in de top van de ranglijst.

Zondag 15 april speelt Sc Welberg 1 uit tegen Neerlandia in Dorst.