Woningen De Pinas wél op gas aangesloten

DINTELOORD - De woningen die op dit moment gebouwd worden in de wijk De Pinas in Dinteloord worden nog gewoon op het aardgasnetwerk aangesloten. Dat laat de gemeente Steenbergen weten.

DOOR REMKO VERMUNT

De gemeenteraad nam op 22 februari een motie aan met als doel om vanaf dat moment zoveel mogelijk gasloze woningen te bouwen in de gemeente Steenbergen. Daarnaast vroeg de gemeenteraad om met huidige initiatiefnemers in gesprek te gaan. Het college van burgemeester en wethouders laat nu weten dat de woningen die op dit moment gebouwd worden in het plan Spiegelvloot 2 gewoon op het gas worden aangesloten.

Hetzelfde geldt voor de 10 twee onder één kapwoningen waarvoor op 9 februari een vergunning is aangevraagd. "Beide nieuwbouwprojecten zijn al in te ver gevorderd stadium om niet langer op het gas aan te sluiten. De aannemers/projectontwikkelaars hebben hun plannen afgestemd op een gasaansluiting en de woningen ook als zodanig te koop gezet of al verkocht met een gasaansluiting", aldus de gemeente Steenbergen.

"Nu een andere koers varen zou niet passend zijn en mogelijk tot terechte schadeclaims lijden." Binnen het bestemmingsplan De Pinas worden naar schatting nog ongeveer 35 woningen gebouwd. "Met de betreffende twee partijen die geïnteresseerd zijn om de grond aan te kopen wordt in overleg gegaan om de mogelijkheden tot gasloos bouwen te onderzoeken zoals opgenomen in uw motie." [l]