Afbeelding
Foto: Tineke Feskens

Gesprekken nieuw gemeentebestuur nog in volle gang

STEENBERGEN - Alle opties voor de komende raadsperiode staan nog open. Dat laat demissionair wethouder Cors Zijlmans weten die als informateur met alle partijen in gesprek is.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Steenbergen behaalde Gewoon Lokaal! de meeste stemmen. Zij namen daarom het voortouw om te komen tot een nieuw gemeentebestuur en ze vroegen Cors Zijlmans om de rol van informateur op zich te nemen. Dit betekent dat hij de gesprekken leidt, de mogelijkheden tot samenwerking in kaart brengt en uiteindelijk advies zal uitbrengen aan alle betrokkenen.

Zijlmans laat nu weten dat de afgelopen twee weken verschillende gesprekken zijn gevoerd. Afgelopen week zijn twee bijeenkomsten geweest, waarbij alle raadspartijen vertegenwoordigd waren. "Deze gesprekken zijn in een positieve sfeer, open en constructief verlopen. De verschillende partijen hebben duidelijk aangegeven aan welke onderwerpen en belangrijke vraagstukken voor onze gemeente zij prioriteit willen geven en wat zij zoal willen bereiken de komende vier jaar. Ook hebben zij hun voorkeuren uitgesproken voor wat betreft de onderlinge samenwerking." Ook de komende tijd worden er nog verschillende gesprekken gevoerd. Zijlmans kan echter nog niet zeggen op welke termijn er uitsluitsel te verwachten valt. "Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, laten we weer van ons horen.'' [l]