Dinteloord ruilt akkerland in voor kassenbouw en mobiele grasmaaiers

DINTELOORD - Waarschijnlijk ben ik niet de enigste Dinteloordse, die zich af vraagt wie het verzonnen heeft om de kassen directe buren te maken van Dinteloord. Waarom de kassen niet gebouwd zijn langs de autoweg richting Oud Gastel of Steenbergen.

Op sommige plekken is er wel soort natuurfauna gemaakt, waar schapen in de zomer het gras mogen maaien. Helaas kun je niet echt veilig door de polder en deze mobiele grasmaaiers bewonderen. De auto’s en vrachtwagens razen langs de fanatieke wandelaars en hardlopers. Laat staan dat kind en hond er veilig bij mogen lopen.

Tegenwoordig heeft Dinteloord de kassen, Suiker Unie en windmolens. Er wordt op deze wijze gezorgd voor eten, schone energie en werkverschaffing. Alleen is de vraag wat er gedaan wordt voor de Dinteloorders om zich even te kunnen ontspannen. Heel wat mensen doen een rondje dorp, maar echt een veilige looproute, die is er niet. We hebben wel de Dinteloordse Gorzen, maar dat is niet een hardloopplek, de hond is niet welkom en niet iedereen heeft een auto om er naar toe te rijden.

De kassen, nieuwbouwwoningen, de windmolens en de Suiker uni genereren vast wel geld voor Gemeente Steenbergen. Het zou fijn zijn als Dinteloord naast de kassen ook een recreatiegebied als directe buur zal kunnen krijgen. Voor spelende kinderen, hardlopers, wandelaars en honden. Voor oudere die in beweging willen blijven. In mijn werk als Social Worker kijk ik wat mensen nodig hebben om een leven te kunnen leiden dat men als gezond ervaart. Rust door inspanning is een belangrijke bron om tot ontspanning te komen. Dinteloord heeft veel land weg gegeven. Misschien een boom voor elke Dinteloorder als nieuwe buur? Met een pad voor bijvoorbeeld wandelaars en mountainbikers. Noten rapen voor de kinderen. Bankje om even uit te rusten, want ontspanning is ook belangrijk. Maar dat is dan mijn maatschappelijk visie. Hopelijk kan de nieuw gekozen politiek Dinteloord een nieuwe buur geven.

Mariëlla van Loon [l]