Afbeelding
Foto:

Burgemeester helpt vriendinnen met opruimen zwerfafval

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt heeft donderdag samen met de 8-jarige Anouk Sandee en Ischa van Leeuwen zwerfafval opgeruimd in Steenbergen. De twee klasgenootjes maken zich al langere tijd zorgen over de hoeveelheid zwerfafval in de gemeente en schreven daarom een brief aan de burgemeester. 'Geachte burgemeester, ik en mijn vriendin zijn afval gaan opruimen in de natuur en we schrokken heel erg, kunt u er misschien iets tegen doen?', schreven de twee leerlingen van de Pius X.

Van den Belt was erg blij met het initiatief van de meiden en besloot - tot grote verrassing - om Anouk en Ischa een handje te helpen. "Nee, dat hadden we niet verwacht", aldus de meiden die druk bezig zijn met het opschonen van de openbare ruimte rondom het jeugdhonk aan de Wipstraat in Steenbergen. Volgens de burgemeester valt de hoeveelheid zwerfafval daar wel mee, maar er liggen wel veel peuken. "Deze meisjes geven wat mij betreft het goede voorbeeld. Niet alleen door zelf op te gaan ruimen, maar ook door er anderen bewust van te maken dat je geen rotzooi achter moet laten. En dat we niet alleen de landelijke schoonmaakdagen, zoals die een paar weken geleden weer zijn geweest, moeten benutten om het zwerfafval te lijf te gaan.''

De twee vriendinnen hebben nog wel een tip voor de burgemeester: Er moet meer voorliching worden gegeven op scholen over dit onderwerp en mensen moeten voortdurend bewust gemaakt worden van het zwerfafvalprobleem. "Zulke goeie ideeën zijn natuurlijk altijd welkom'', aldus de burgervader. De meisjes en hun moeders kregen namens de gemeente een informatie- en cadeaupakketje over opschonen mee naar huis. Ook kregen Ischa en Anouk speciale handschoenen en een grijper mee naar huis, omdat zij in hun vrije tijd wel vaker zwerfvuil te lijf gaan.

Afbeelding