Afbeelding
Foto:

Dintelstampers halen 5354 euro op met mini-roparun

DINTELOORD - Ongeveer vijfhonderd kinderen van de drie basisscholen in Dinteloord hebben vrijdagochtend meegedaan aan de mini-Roparun op Sportpark Molenkreek in Dinteloord. Op de voetbalvelden van VV Prinsenland werden deze vrijdag de Koningsspelen gecombineerd met een sportieve activiteit voor Roparunteam De Dintelstampers om geld in te zamelen voor het goede doel. Het resultaat mag er zijn: 5354 euro werd er opgehaald voor het goede doel.

DOOR REMKO VERMUNT

De Koningsspelen kende voorgaande jaren veel regen, maar dat was dit jaar wel anders. Met een stralend blauwe lucht en een fel schijnend zonnetje was het goed toeven op de sportvelden in Dinteloord. Zo'n vijfhonderd kinderen van basisscholen De Regenboog, De Groen van Prinsterer en De Petrus en Paulus in Dinteloord kwamen al vroeg naar het Sportpark waar ze eerst een workshop kregen van Theaterschool Myra Ceti. Wethouder Cors Zijlmans verrichte de officiële opening van de feestelijke Koningsspelen, waarna de kinderen zich eindeloos konden uitleven.

Koningsspelen

"We hebben springkussens geregeld, er worden cakejes versierd, er is een opblaasbare pannakooi en zo is er nog veel meer te doen", vertelt sportcoach Lieke van Dongen. Samen met collega Ivo Boluyt neemt zij jaarlijks de organisatie van de Koningsspelen op zich. Dit jaar bijgestaan door acht leisureleerlingen van het Zoomvliet College en een hele hoop hulpouders. "Daar zijn we wel echt heel erg blij mee. Er zijn volgens mij 44 hulpouders, heel fijn!" Omdat de temperaturen steeds verder oplopen wordt er ook veel met water gedaan op het sportpark. "We zorgen wel dat de kinderen een vorm van verkoeling hebben en er is genoeg te drinken", legt Lieke uit.

Mini-Roparun

Nieuw dit jaar is de combinatie tussen de Koningsspelen en de mini-Roparun, georganiseerd door Roparunteam de Dintelstampers. Lieke was vorig jaar al als sportcoach betrokken bij de mini-Roparun die gehouden werd in Steenbergen in samenwerking met Roparunteams Door Dik & Dun en Stonemountain Runners. "Dus toen ik hoorde van het idee hier in Dinteloord, sprak dat me meteen aan." De Koningsspelen werden in een nieuw jasje gestoken. Kinderen konden zich voor ieder rondje dat ze zouden lopen tijdens deze mini-Roparun laten sponsoren en terwijl de oudere groepen begonnen met de spelletjes van de Koningsspelen konden de kleinste deelnemers alvast beginnen met lopen. Uiteindelijk kwamen zo alle groepen aan de beurt. Natasja Nieuwland kreeg de eervolle taak om de opbrengst bekend te maken: 5354 euro. "We wisten niet wat we konden verwachten, maar dit is wel echt een heel mooi bedrag", aldus Nieuwland.

Wens

De vijfhonderd kinderen mochten ook allemaal een wens insturen en het Roparunteam zou dan haar best gaan doen om één van die wensen uit te laten komen. "We kregen heel veel wensen binnen, maar helaas ook veel wensen die wij niet kunnen uitvoeren. We kunnen er niet voor zorgen dat mensen honderd jaar worden of dat mensen gezond blijven." Eén wens sprong er echter uit. "Zeventien kinderen hebben dezelfde wens ingediend en dat vonden wij een hele mooie wens die we ook daadwerkelijk uit kunnen laten komen." De zeventien kinderen van de Regenboogschool mochten allemaal naar voren komen. "Jullie hebben gevraagd of Anne met haar familie een dagje naar de Efteling mag en dat hebben we geregeld." [l]

Dintelstampers

Het Roparunteam de Dintelstampers uit Dinteloord doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de Roparun. Het team is bijna compleet, er wordt alleen nog een fysiotherapeut gezocht. Aanmelden kan via de website www.dintelstampers.nl. Hier kan je ook terecht voor een donatie aan dit goede doel.