Verdachte vast na aanrijding van 55-jarige Dinteloorder

DINTELOORD - Een 24-jarige man uit Hoeven is afgelopen zondag aangehouden, nadat hij was doorgereden bij een aanrijding op de Noordzeedijk tussen Stampersgat en Dinteloord.

DOOR REMKO VERMUNT

De 55-jarige Goof uit Dinteloord reed in de nacht van zaterdag op zondag op zijn elektrische driewielfiets toe hij werd aangereden. Hij raakte ernstig gewond. "Omstanders vonden de gewonde man rond 04.20 uur", meldt de politie. De hulpdiensten werden meteen gebeld en het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Meteen werd via Burgernet en social media een oproep gedaan om uit te kijken naar een zilvergrijze Ford Focus met schade. De politie vond op de plaats van het ongeval onder andere een linkerbuitenspiegel en een wieldop. De oproep was een succes, want dankzij een tip kon de 24-jarige Hoevenaar aangehouden worden. "Bij zijn aanhouding is een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man te veel had gedronken."

De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en is daar verhoord. "Verkeersongevallenanalisten hebben op de plaats van het ongeval (sporen)onderzoek. De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek." Via social media stromen de steunbetuigingen binnen. Familie laat via Facebook weten dat de 55-jarige Goof in ieder geval een gebroken nekwervel heeft opgelopen. Onderzoeken moeten verder uitwijzen wat er nog meer aan de hand is. [l]