Afbeelding
Foto: Google Maps

D66 wil snel oplossingen voor Molenweg in Dinteloord

DINTELOORD - "Het is wachten tot er een slachtoffer valt", stelt Tim Huisman (D66) in zijn brief aan het college van burgemeester en wethouders. Daarmee heeft Huisman het over de Molenweg in Dinteloord. "Al enige tijd is de fractie van D66 in gesprek met de bewoners van de Molenweg te Dinteloord. In deze, door de gemeente bestempelde, verkeersluwe weg is het dagelijks een drukke bedoeling."

De drukte begon met de afsluiting van de kern Dinteloord. Door de wegomleidingen die destijds in het leven werden geroepen hebben volgens D66 veel automobilisten deze 'verkeersluwe' weg ontdekt. "En dat is jammer want daardoor wordt het woongenot van deze inwoners weggenomen. Sterker nog, de bewoners worden bedreigd, uitgescholden door automobilisten en krijgen een onprettige buurt."

De Molenweg is gesloten verklaard voor motorvoertuigen met uitzondering van bestemmingsverkeer. "Helaas wordt hier te weinig op gehandhaafd." Daarnaast houden deze overtreders zich niet aan de verkeersregels. "Er wordt erg hard gereden op de Molenweg waardoor dit gevaarlijke situaties met zich meebrengt." D66 wil nu weten wat er de afgelopen jaren is gedaan aan de situatie in de Molenweg. "Hoe vaak heeft de wijkagent/politie hier handhavend opgetreden en erkent de wijkagent/politie dat hier een schrijnend verkeersprobleem is?"

Huisman wil verder weten of er al verkeerskundige oplossingen zijn bedacht. "D66 hoopt van harte dat er zo spoedig mogelijk een oplossing komt. Het beeld dat bij de bewoners
leeft is niet positief: het is wachten op slachtoffers; of dat nu komt door een verkeersongeluk of door de bestuurders!"

Afbeelding