Bloemlegging Welberg 2017.
Bloemlegging Welberg 2017. H. Somers

Herdenking 4 mei Canadezenweg Welberg

WELBERG - Ook dit jaar herdenkt Welberg op 4 mei haar oorlogsslachtoffers. Dat gebeurt, zoals eerder, in nadrukkelijke verbondenheid met Canada maar ook in verbondenheid met de dodenherdenking te Steenbergen.

Om 18.45 uur begint de herdenking bij de klok aan de Canadezenweg zodat om 19.00 uur samen met Canada, daar is het dan 11:00 uur, geluid kan worden. De Ceremonial Bell die het Canadese SALH-regiment eerder vanuit Welberg en Steenbergen als geschenk kreeg, staat voor deze herdenking bij de Dutch Canadian Club in Edmonton, de provincie hoofdstad van Alberta. Voor die ceremonie daar zijn zo’n 300 mensen uitgenodigd! Samen filmen we het luiden van de klokken en plaatsen de filmpjes op Facebook. Na de herdenking op Welberg kunnen de mensen die dat willen dan alsnog aansluiten bij de herdenking in Steenbergen die iets voor 20.00 uur begint.

Bloemenlegging
Om de mensen op Welberg ook echt actief bij de herdenking te betrekken werden vorig jaar voor het eerst bloemen uitgedeeld om zelf bij het monument te leggen. Datzelfde werd daarop door de Welbergse herdenkingswerkgroep gedaan bij de herdenking in Steenbergen aan het Kerkplein. Het was indrukwekkend en warm dat zo veel mensen met het leggen van een bloem hun betrokkenheid toonden bij het herdenken. Dit jaar wordt voor het eerst aan alle bezoekers van de herdenkingen gevraagd om zelf een bloem mee te brengen. Ook vanuit de gemeente wordt die oproep gedaan. Maar aan de mensen die hier niet aan gedacht hebben, of die geen bloem uit eigen tuin hebben, worden ook dit jaar vanuit de Welbergse werkgroep bloemen uitgedeeld.
U bent van harte welkom bij de herdenking op 4 mei.[l]

Bloemlegging Welberg 2017