KRUISLAND - Samen met de Zonnebergschool in Kruisland heeft de harmonie een muziekproject ontwikkeld. De kinderen van groep 3-4 en 5 hebben de afgelopen weken muzikale workshops gevolgd. Het einddoel een gezamenlijk slotconcert te mogen geven met Harmonie st. Ceacilia en Amalia.

Het thema van deze middag is “sprookjes”. De kinderen komen in sprookjessferen en gaan aan de hand van een verhaal zelf een groot gedeelte van het concert geven. De middag is van 16.00 tot 17.00 uur. Hierna is er voor de kinderen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een aantal proeflessen met een zelfgekozen instrument. Bevalt dit dan mogen de kinderen lessen gaan volgen.

In de workshops hebben de leerlingen al kennis gemaakt met verschillende instrumentgroepen. Een aantal heeft zelfs al geoefend.

Naast het spelen van een instrument is natuurlijk het plezier van samen muziek maken belangrijk. Met dit project hopen de school en de harmonie dit enthousiastme over te brengen.

Het concert vindt plaats op zaterdag 26 mei vanaf 16.00 uur in Siemburg. De kinderen en de harmonie staan onder leiding van Hans Aenouts.

Sint Caecilia bestaat 120 jaar. Op 30 juni zal er een jubileumconcert gegeven worden met als naam The Music and Food Factory. Dit zomers concert zal worden begeleidt door een keur aan hapjes en drankjes. Naast de harmonie en Amalia zullen andere invalshoeken van de muziek worden gepresenteerd. Later zal er meer informatie volgen over dit concert. [l]