Hollandse muziekavond in Steenbergen

STEENBERGEN - De Stichting wielercriterium Steenbergen viert dit jaar zijn 75-jarig jubileum, al diverse keren hebben we daarover gemeld. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt in het weekend van 15, 16 en 17 juni een groots opgezette wieler driedaagse georganiseerd. Het hoogtepunt hiervan zal plaatsvinden op zondag 17 juni. Op die dag organiseert de wielerstichting op uitnodiging van de K.N.W.U. de Nederlandse kampioenschappen voor jeugdwielrenners voor meisjes en jongens in de leeftijd vanaf 8 t/m 14 jaar. Maar de festiviteiten beginnen al op vrijdag 15 juni.


's Morgens zal er een fiets oriëntatietocht worden georganiseerd voor iedereen die daaraan maar wil meedoen, 's middags wordt er een dikke banden race gehouden voor de Steenbergse basis schooljeugd, gevolgd door de Nederlandse kampioenschappen voor I.D. renners (Wielrenners met een lichamelijke of geestelijke beperking). 's Avonds zal er die dag in de feesttent op de Markt in Steenbergen een Hollandse muziekavond worden georganiseerd. De wielerstichting heeft er bewust voor gekozen om alleen Steenbergse muzikanten te laten optreden, maar ook die staan garant voor een super gezellige Hollandse muziekavond. De rode draad die door de muzikale avond zal lopen wordt verzorgd door de Steenbergse band R.E.C. te samen met de drive Inn show Showtime. Negen jaar geleden begonnen Rick Goderie (gitaar) Erik Raijmaekers (zang) en Caio Bouwens (drums) samen muziek te maken en werd de naam R.E.C. geboren, zijnde de eerste letters van de voornamen van de 3 muzikanten. In de loop van de voornamelijk laatste jaren kwamen daar nog 4 personen bij ,te weten Jamey van Veldhoven (zangeres) Bas de Ron (basgitaar) Willem Ligtenberg (gitaar) en Thijs Boonman (trompet). Tijdens de Hollandse avond zal dit zevental nog worden aangevuld door trompettist Dennis Vermeulen. De band is destijds hobbymatig begonnen, treed regelmatig op bij besloten feesten maar heeft ook optredens verzorgd bij b.v. De Krabbenfoor in Bergen op Zoom en de Jaarmarkt in Steenbergen. R.E.C. speelt zowel popmuziek als Nederlands talige (feestmuziek). Dit laatste genre zal op vrijdag 15 juni de hoofdmoot vormen. De bandleden van R.E.C. variëren in leeftijd allemaal tussen de 25 en 35 jaar en komen allen uit Steenbergen. Behoudens drummer Caio Bouwens, die muziekdocent is op een school in Spijkenisse, spelen alle andere muzikanten puur hobbymatig muziek. Alle bandleden zijn ook actief bij de Steenbergse dweilband ’t Wor Niks, dus dat feestmuziek maken bij hen hoog in het vaandel staat zal voor niemand vreemd zijn. Naast de band R.E.C. zal ook Steenbergenaar Peter Vroon met zijn Showtime Drive Inn Show er door de avond heen voor zorgen dat de bezoekers uit hun dak kunnen gaan. Peter weet wat er van hem wordt verwacht en zal zonder twijfel met vele meezingers de feesttent bol laten staan .

Volkszangers
Als klap op de vuurpijl zullen in de loop van de avond 2 bekende Steenbergse volkszangers hun opwachting maken. Rond 21.30 uur is het de beurt aan Marijn van Geel om zijn niet geringe zangkunsten te laten horen. Om ca. 22.45 uur zal hij worden afgelost door de Dinteloordse Steenbergenaar Mathijs Pluijgers. Marijn van Geel is geboren in Bergen op Zoom maar is al weer ruim 10 jaar inwoner van Steenbergen. Als ingeburgerde Steenbergenaar is hij de nodige jaren geleden als hobby begonnen met zingen en treed daarbij regelmatig op bij feesten en partijen ,meestal in de regio. De 28-jarige Marijn is beheerder van een distributiecentrum voor herenmode, van waaruit die kleding wordt verstuurd naar de winkeliers. Hij zingt zo goed als alleen Nederlandstalige nummers van diverse bekende artiesten maar heeft ook eigen werk, waarbij hij vaak samenwerkt met de in de muziekwereld ook niet onbekende Steenbergse mensen John Nijssen en Stephan Uytdewilligen. Marijn vindt het heel leuk om op vrijdagavond 15 juni in de feesttent van de Stichting wielercriterium Steenbergen voor een hopelijk groot publiek een thuiswedstrijd te kunnen spelen.
Hetzelfde geldt voor Mathijs Pluijgers. Mathijs is een geboren en getogen Dinteloorder en is 22 jaar jong. Op zeer jonge leeftijd is Mathijs in de muziekwereld begonnen als disjockey maar al snel had hij in de gaten dat ook zelf zingen hem niet vreemd was. Overdag werkt Mathijs als vrachtwagenchauffeur in zijn eigen woonplaats bij de Van Tilburg Groep, maar regelmatig treedt hij s ’avonds of in het weekend op om met zijn Nederlandstalige feestmuziek de feestende aanwezigen een gezellige middag of avond te bezorgen. Net als Marijn heeft ook Mathijs enkele schitterende eigen hits gemaakt, die ongetwijfeld door de feesttent op de Markt in Steenbergen zullen schallen.
De Hollandse avond in de feesttent op de Markt te Steenbergen begint om 19.30 uur en zal duren tot 24.00 uur.
De Stichting Wielercriterium Steenbergen viert niet voor niets een jubileum en wil daarom iedereen uitnodigen om deze ongetwijfeld gezellige muziekavond GRATIS te komen bezoeken.
Wie jarig is trakteert, niet waar. [l]