Volkspartij wil volledige inzage in coalitievorming

STEENBERGEN - Michel Lambers (Volkspartij) heeft burgemeester Ruud van den Belt gevraagd om alle gespreksverslagen rondom de coalitievorming openbaar te maken.

Voor de Volkspartij steekt het dat in eerste instantie gesprekken zijn gevoerd over een coalitie tussen in ieder geval de Volkspartij en Gewoon Lokaal! en opeens werd afstand genomen van dat plan. "De argumenten van Gewoon Lokaal! dat de afwijzing van de Volkspartij is gebaseerd op ontbreken van draagvlak bij de achterban, stabiliteit en vertrouwen kunnen wij niet toetsen en vooralsnog niet begrijpen", stelt de Volkspartij.

Op 11 juni worden de nieuwe wethouders geïnstalleerd en op 5 juli wordt het nieuwe coalitieakkoord besproken. Om hierbij de juiste keuzes te kunnen maken wil de Volkspartij dat alle beschikbare informatie openbaar wordt gesteld. Burgemeester Ruud van den Belt heeft samen met de griffie laten weten dat hij niet in het bezit is van deze documenten. "De formateur heeft de burgemeester summier op de hoogte gehouden van het verloop van het proces. Het is aan de informateur om te bepalen of en hoe hij hier gehoor aan wenst te geven. Ook is het aan de formateur om in te gaan op uw verzoek betreffende de verslagen van de gevoerde gesprekken." [l]