Meike Luijsterburg (15) mag nieuwe miss zijn bij de Kleine Tour Steenbergen 2018
Meike Luijsterburg (15) mag nieuwe miss zijn bij de Kleine Tour Steenbergen 2018 Foto: Claudia Koole

Meike Luijsterburg nieuwe Miss Kleine Tour 2018

STEENBERGEN - Op het sportterrein van VV Steenbergen en Diomedon in Steenbergen werd een sport- en spelmiddag gehouden voor de renners van de Kleine Tour Steenbergen 2018. Ruim 200 kinderen waren actief met hun team. Ze hadden daarbij ook nog een andere taak te verrichten. Deze taak bestond uit een stem uitbrengen op wie de nieuwe Miss Kleine Tour 2018 mag zijn. Dat werd uiteindelijk Meike Luijsterburg die een leuk feitje te melden had.

DOOR CLAUDIA KOOLE

"Iedereen mag er eigenlijk aan meedoen, aan de missverkiezing", vertelt Pieter Hommel samen met Coen Embregts van de organisatie Kleine Tour Steenbergen. "Meestal zijn het meisjes die zelf een rennertje zijn geweest, maar eigenlijk kan ieder meisje van 14-15 jaar zich inschrijven voor deze missverkiezing." Dit jaar zijn er 216 kinderen ingeschreven die ingedeeld zijn bij 18 ploegen met 12 renners. "De sport- en spelmiddag is om alvast kennis te maken met elkaar en om een stem uit te brengen wie hen dit jaar als miss mag begeleiden."

Verkoeling

Het is spannend in de warme voorjaarszon als de 216 kinderen met ouders en grootouders moeten wachten op de uitslag op het grote sportveld. Om wat verkoeling te brengen, worden er ijsjes uitgedeeld. De vier geselecteerde missen staan eveneens te wachten. Het zijn Iris den Broeder (15) uit het ex-team Jumbo, Francesca Castelijns (15) uit ex-team Madri, Meike Luijsterburg (15) uit het ex-team Formido en Cameron Schneiderberg (15) uit ex-team Leijs. De vorige miss, Miss Kleine Tour Steenbergen 2017, Eva Heshof ondersteunt hen bij het wachten.

Kapper

"Het was echt geweldig vorig jaar", vertelt Eva Heshof (16). "Je werd elke dag opgehaald om naar de kapper te gaan. En de chauffeur Hans Houtepen blijft altijd bij je. Het was echt een hele leuke ervaring. Je moest wel vroeg opstaan, want om 7.00 uur moest ik al bij de kapper zijn. Het rijden vooraan in de etappe is ook echt super leuk." Destijds had ze zich opgegeven voor de misstitel, omdat ze met de honderden kinderen een leuke week wilde beleven. Dat heeft ze gekregen en ze mocht als Miss Kleine Tour 2017 vele felicitatiezoenen uitdelen.

Winnaars

Eva Heshof heeft een tip voor de volgende miss: "Zorg dat je vooral met de rennertjes bezig kunt zijn." Als het hoge woord eruit is van voorzitter Wim Roovers tijdens de bekendmaking mag Meike Luijsterburg uit Steenbergen zich de nieuwe Miss Kleine Tour Steenbergen noemen. Zij is leerling aan VMBO-kader op 't Ravelijn. Ze is de 49ste miss van deze Kleine Tour. Ze kon meteen haar nieuwe functie als miss gaan vervullen door prijzen uit te reiken van de sport- en spelmiddag aan de winnaars eerste plaats Auto Kar B.V. bij de jongens en Jolanda's Pedicure Salon bij de meisjes.

Buurmeisje

Meike Luijsterburg: "Ik vond het jammer dat ik niet meer mee kon doen aan de Kleine Tour. Daarom lijkt het me heel leuk om miss te zijn nu. En Eva heeft me vorig jaar best veel verteld. Ze zei dat het ook wel iets voor mij zou zijn. Ik heb me toen opgegeven. Eva is mijn buurmeisje." En zo gebeurt het dat twee buurmeisjes in opeenvolgende jaren Miss Kleine Tour worden. Het enthousiasme van de ene miss is doorgegeven aan een nieuwe miss.

Miss auto

Van 6 tot en met 11 augustus 2018 vindt de Kleine Tour Steenbergen plaats. Meike Luijsterburg zal in haar eigen miss auto met chauffeur de karavaan met rennertjes voorgaan. Het is nu al bekend dat de tour week een fantastische week gaat worden. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne dit jaar mocht de organisatie een bedrag van € 1655,22 ontvangen. De voorzitter liet destijds weten: "Hier kunnen we veel leuke dingen van gaan doen." In deze week is er steeds wat sportiefs en uitdagends te doen. Meike Luijsterburg kan nu, net als haar buurmeisje Eva Heshof, een leuke week gaan beleven. [l]