Buitenspeeldag bij Wijkvereniging 't Drievierde

STEENBERGEN - Woensdag 13 juni wordt de jaarlijkse Buitenspeeldag georganiseerd, een activiteit voor kinderen bij u in de buurt. Die dag proberen Jantje Beton en Nickelodeon één grote speelplek te maken van Nederland, zodat 150.000 kinderen tijdens deze 11e editie onbezorgd kunnen spelen. Deze buitenspeeldag wordt gehouden op het speelveldje aan de juliana/Emmastraat. We hopen op heel mooi weer en heel veel kinderen.

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.
Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Elke straat, buurt of school kan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijke te maken.

Buitenspeeldag 't Drievierde
Wie mogen er allemaal meedoen aan de Buitenspeeldag in onze wijk? Natuurlijk alle kinderen uit de wijk van groot tot heel klein en als ze dat willen al hun vriendjes en vriendinnetjes. Vanaf 12.00 uur gaan we alles opbouwen en vanaf 13.30 uur zijn alle kinderen welkom. Om 16.00 uur gaan we alles weer opruimen zodat vanaf ongeveer 17.00 uur de auto’s weer hun eigen vertrouwde plekje kunnen innemen. Natuurlijk zijn ook ouders van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de verrichtingen van hun kinderen. Er zal voor hen in ieder geval koffie klaar staan.

Autovrij
Als u uw auto deze middag eventjes uit de speelzone rondom het veld zou willen halen dan zouden wij u enorm erkentelijk zijn. Om 17.00 uur mag hij weer op zijn oude vertrouwde plekje weggezet worden. Als u hieraan meewerkt, kunnen er zeker geen vervelende dingen met uw auto gebeuren en hebben de kinderen lekker veel ruimte om zich uit te leven. De straat autovrij maken betekent dus ook dat er geen doorgaand verkeer mogelijk is dus als u op deze middag bezoek verwacht moet u ze hier even voor waarschuwen. Natuurlijk is het in geval van calamiteiten altijd mogelijk om vrije doorgang te verlenen aan de dienstverlenende instanties maar dat zijn dan ook de enigen die mogen rijden. Wij hopen in ieder geval op heel mooi weer want dan kan er ook nog met water gespeeld worden. www.drievierde.nl[l]