Het ene team wacht tot het andere team klaar is met voetballen; actief en passief voetbal op het veld
Het ene team wacht tot het andere team klaar is met voetballen; actief en passief voetbal op het veld Foto: Claudia Koole

Jeugdvoetbaltoernooi met teams van ver weg

STEENBERGEN - Voor de 12e keer werd het Internationale Albert Heijn Achterberg Jeugdvoetbaltoernooi Steenbergen gehouden op de velden van VV Steenbergen. Dit toernooi is thans één van de grootste eendaagse jeugdtoernooien in regio Zuidwest Nederland. Doelman Jim van der Weegen speelde zijn laatste wedstrijd.

DOOR CLAUDIA KOOLE

"Dit jaar waren er veel teams die van ver weg kwamen. Zij brachten veel supporters mee", vertelt commissielid en bestuurder V.V. "Steenbergen" Jasper van Tilburg. Er deden maar liefst 72 teams mee aan deze editie. De voetbalvelden op het terrein van V.V. "Steenbergen" waren dan ook goed gevuld met mensen. Van Tilburg: "Je ziet dat sport verbroedert en dat een groot deel van de bevolking er plezier in heeft. Dat geldt zowel actief als passief gelet op spelers, supporters en volgers."

Poules

Na het jeugdvoetbaltoernooi viel meteen op dat De Jong Academie in alle poules wist de winnen en er met de wisselbeker vandoor ging. Bij Poule 1 JO13 was dit De Jong Academy vv Wieldrecht, Steenbergen, Virtus & TGG. Poule 2 JO11 met De Jong Academy, Excelsior'20, vv Schipluiden, Steenbergen. Poule 3 JO9 met De Jong Academy, SV Houten, Zeelandia-Middelburg, RBC & Steenbergen en poule 4 JO7 met De Jong Academy, The Gunners, VO en vv Ternesse uit België.

Scouts

Tussen de vele voetbalspelers zitten veel talenten die in de gaten worden gehouden. En toch, op zo'n dag valt daar weinig iets van te merken. Van Tilburg: "Er waren wel scouts aanwezig, maar concreet hoor je hierover niets op deze dag. En na één toernooi word je niet gescout. Dat gebeurt pas over langere periodes waarin veel duels van interessante spelers worden bekeken." Iedere deelnemer ontving na afloop een aandenken aan het jeugdvoetbaltoernooi.

Vertier

Voor doelman Jim van der Weegen was het de laatste keer dat hij voetbalde bij Steenbergen JO13-1. "Hij zal het volgende seizoen gaan keepen bij NAC Breda JO14-1", laat Jasper van Tilburg weten. Voor de vele aanwezige supporters was er ook ander vertier te beleven. Er was een springkussen voor de jongsten en er was dart schieten en snelheid schieten. De dag werd afgewisseld met een loterij en er was tevens een aardbeienverkoop. Dankzij de loterij zijn er deelnemers blij gemaakt met kaartjes voor het Eredivisie duel NAC Breda.

Geslaagd

De teams die van ver kwamen waren onder meer: TVC Breda, OJC Rosmalen, vv Beek Voouit uit Prinsenbeek en vv Ternesse uit Wommelgem (België). Het negenkoppig team van commissieleden kijkt terug op een geslaagd jeugdvoetbaltoernooi dat ieder jaar een graag gezien en gespeeld evenement is. Het goede weer heeft hier deze keer aan bijgedragen. [l]