Gemeente houdt bijna zes ton over op vorig jaar

STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen heeft een bedrag van 577.000 euro overgehouden op vorig jaar. Dat blijkt uit de Jaarstukken 2017.

DOOR REMKO VERMUNT

Ieder jaar wordt de balans opgemaakt hoeveel geld de gemeente daadwerkelijk heeft uitgegeven én hoeveel geld er in het laatje is gekomen. Vorig jaar, in 2017, heeft de gemeente Steenbergen een bedrag van bijna zes ton overgehouden. De gemeenteraad wordt nu voorgesteld om een deel van dat geld in het algemene spaarpotje van de gemeente Steenbergen te stoppen. Het gaat om een bedrag van 385.800 euro. Dat komt bovenop het geld dat op dit moment al in de algemene spaarpot zit, zo'n 12,6 miljoen.

Projecten

Het gemeentebestuur wil de overige 191.200 euro van het overschot in aparte spaarpotjes bewaren. Er zijn namelijk een aantal projecten die nog niet uitgevoerd zijn of die vertraging hebben opgelopen. Dat geld had dus eigenlijk wel aan deze projecten besteed moeten worden. Zo is er bijvoorbeeld nog 21.000 euro over binnen de Kunst & Cultuursector. Dit geld was bedoeld voor de uitvoering van het project Cultuur Loper. "Dit traject is laat in het jaar gestart en daardoor nog niet afgerond."

Vertraging

Ook het traject rondom het Omgekeerd Inzamelen heeft vertraging opgelopen. "De middelen voor met name communicatie en handhaving zijn niet volledig besteed, maar nog wel hard nodig in 2018. Hierbij gaat het om een bedrag van 35.200 euro. Nog eens dertigduizend euro wordt apart gehouden voor het onderzoek naar een nieuwe milieustraat. Ook dit onderzoek heeft vertraging opgelopen, maar moet uiteindelijk wel in 2018 uitgevoerd worden. Het geld kan dus eigenlijk niet aan andere zaken besteed worden.

De gemeenteraad neemt op 28 juni een besluit over de Jaarstukken en wat er dus gedaan moet worden met het overschot. [l]