Johan, Michel en Leon zijn klaar voor de nieuwe editie van Wolfrock FOTO REMKO VERMUNT
Johan, Michel en Leon zijn klaar voor de nieuwe editie van Wolfrock FOTO REMKO VERMUNT Foto:

Wolfrock pakt groot uit met zeven bands

STEENBERGEN - Op de Markt in Steenbergen wordt zaterdag 30 juni de derde editie gehouden van het rockfestival Wolfrock. Na twee succesvolle edities en een samenwerking met Steenbergen Live zijn Leon Quintus, Johan van Middendorp en Michel Timmerman helemaal klaar voor weer een volgende stap met hún festival.

DOOR REMKO VERMUNT

Het begon allemaal drie jaar geleden toen de vrienden met hun eigen band SU-85 eigenlijk op zouden treden op een ander festival. "Maar dat ging op het laatste moment niet door en toen besloten we om sowieso ergens te gaan spelen." Zo gezegd, zo gedaan. De heren creëerden hun eigen festival, Wolfrock, op de Markt in Steenbergen. Natuurlijk gaven ze zelf een optreden, maar ook twee andere bands haakten aan. "Die eerste editie werd binnen anderhalve maand in elkaar gezet", vertelt Michel. Het bleek een succes en daarom werd al snel gesproken over de mogelijkheden voor het volgende jaar.

Groei

"Bij de eerste editie waren er drie bands, het jaar daarop vier en dit jaar pakken we uit met zeven bands in zes uur tijd", vertelt Leon. Op het affiche prijken namen van de Shabby Harry's, Freeloader, the Empyrean, ikke eerst en de gif's gauwkes, the Great Hurricane Escape, Screw Houston en Pene Corrida. "Steeds meer bands leren ons en het festival kennen en ze willen hier graag spelen." Maar, niet alleen het aantal bands is toegenomen. Ook de bezoekersaantallen lopen op. Waren er bij de eerste editie slechts vijftig toeschouwers, bij de tweede editie waren dat er al honderd tot 150. Dit jaar verwacht de organisatie zo'n tweehonderd tot driehonderd bezoekers. "Zelfs als er maar tien mensen komen is het voor ons al geslaagd."

Sponsoren

Toch zou het mooi zijn als er veel bezoekers op het festival af komen. "Hoe meer bezoekers, hoe makkelijker we aan sponsoren kunnen komen", leggen de heren uit. "Het is immers een gratis festival en dat willen we ook zo houden. We moeten het dus echt van sponsoren hebben." Bij de eerste editie hield de organisatie slechts honderd euro over en dat werd gebruikt voor de tweede editie. "Vorig jaar hebben we zelfs geld bij moeten leggen, maar dat maakt ons niet uit. We vinden het gewoon leuk om een goed feestje te geven." Dat zie je ook aan de line-up van het festival. "We programmeren alleen bands die we zelf echt tof vinden. We zijn heel erg gecharmeerd van eigen werk en zullen dus ook niet zo snel een coverband programmeren, hoe goed ze ook zijn. Dat veranderd als de band een geheel eigen draai geeft aan de covers en er echt een eigen 'sausje' overheen gooit, zoals Pene Corrida." Volgens de heren is het voor bands met eigen werk altijd lastig om een podium te krijgen. "Bezoekers willen graag meeblèren en dat gaat vaak niet met eigen nummers."

Zwarte Cross

De jongens houden van rock& roll, maar toch wordt het festival steeds serieuzer. "Als je dan zelf een stage in mag richten op Steenbergen Live, dan is dat wel vet. Dan mag je toch meedoen met de grote jongens." De komende jaren blijven de vrienden doorgaan met Wolfrock en ze hebben zelfs grote ambities. "Het zou tof zijn als we zo groot kunnen worden als de Zwarte Cross, maar daar moet je jaren naartoe werken en het is de vraag of je dan gratis kan blijven. Voor nu kijken we vooral op naar festivals zoals Breda Barst en Wantijpop."[l]

Wolfrock

De derde editie van Wolfrock wordt gehouden op zaterdag 30 juni op de Markt in Steenbergen. Bezoekers kunnen hardrock, metal en punk verwachten. Het feest barst los om 19.00 uur en duurt tot 01.00 uur. "Voorgaande jaren mochten we tot 23.00 uur spelen, maar dit jaar hebben we twee uur extra de tijd gekregen", aldus de organisatie. Het festival is gratis te bezoeken.