Gewoon Lokaal! wil herontwikkeling bij Kop van Zuid

STEENBERGEN - Het bedrijventerrein Kop van Zuid in het zuiden van Steenbergen is gedateerd, verloederd en verpauperd en er moet snel actie ondernomen worden. Dat stelt Edwin Maas namens Gewoon Lokaal!

DOOR REMKO VERMUNT

"Sinds 2011 zijn er al concrete plannen in de maak voor dit gebied, maar het onkruid en verloedering neemt steeds meer toe", stelt de Kruislandse politicus. Volgens hem is verpaupering aan de orde van de dag en hij wil graag weten van het college van burgemeester en wethouders of zij deze mening met hem delen. "Bent u van mening dat het nu tijd wordt voor snelle actie en beweging tot herontwikkeling van het gebied 'Kop van Zuid'?"

Upgrade

In 2011 is een plan gepresenteerd onder de noemer Project Kop van Zuid waarin de gemeente aan heeft gegeven het gedateerde bedrijventerrein een upgrade te willen geven. Maas vraagt zich echter af wat de status van dit plan op dit moment is. "Er zijn destijds diverse opties van bedrijven genoteerd. Wilt het college druk op de ketel zetten en actiever op zoek gaan naar geïnteresseerden, het vastgelopen project lostrekken en vaart maken?"

Kop van Zuid

Het bedrijventerrein is ongeveer 3,3 hectare groot en de bedrijfskavels variëren van circa 1.000 vierkante meter tot 33.000 vierkante meter. Hiervan mag maximaal zestig procent bebouwd worden.[l]