Vanwege de verhuizing rijden de broers komend jaar mee met de wagen van vorig jaar ARCHIEFFOTO
Vanwege de verhuizing rijden de broers komend jaar mee met de wagen van vorig jaar ARCHIEFFOTO Foto:

Nieuw onderkomen voor de Vrolijke Vierders

DINTELOORD - Jurgen en Fred de Geus uit Dinteloord kunnen ook de komende jaren verder bouwen aan hun carnavalscreaties. De broers kregen medio mei te horen dat ze op zoek moesten naar een nieuw onderkomen en afgelopen week kreeg ze goed nieuws. "Wij gaan bouwen in de gezamenlijke bouwloods in Steenbergen."

DOOR REMKO VERMUNT

"Dit is voor ons een behoorlijke klap", vertelde Jurgen de Geus eind mei. Samen met zijn broer Fred heeft hij drie jaar geleden de Carnavalsvereniging De Vrolijke Vierders opgericht in Dinteloord. In hun eerste jaar gingen de broers meteen fanatiek van start, maar na een jaar moesten ze al verhuizen. "Dat wisten we van tevoren. We mochten toen onze intrek nemen in een loods aan de Dinteloordseweg. Daar hebben we twee wagens kunnen bouwen, maar om verzekeringstechnische redenen moesten we toch iets anders gaan zoeken." En dat viel de broers rauw op hun dak. "We dachten daar jaren te kunnen blijven."

Oproep

Op Facebook werd een oproep gedaan of er iemand in de omgeving 'toevallig' een loods vrij had staan, waar de mannen samen met de vele vrijwilligers kunnen bouwen. De oproep op Facebook werd massaal gedeeld, maar het leverde geen concrete oplossingen op. "De mensen vinden het altijd prachtig om zo'n grote wagen door de straten te zien komen. Maar er zijn maar weinig mensen die hun poot voor je willen uitsteken", stelde De Geus eerder dit jaar. Wel kwamen er reacties binnen van locaties in Oud-Gastel, maar dat was volgens De Geus niet haalbaar. "Er zijn ook jongens van vijftien jaar die ons helpen, die kunnen niet iedere keer op en neer gaan rijden." Een loods in Dinteloord of vijf kilometer rondom zou dan ook ideaal zijn voor de carnavalsvereniging.

Bouwloods

Afgelopen week konden de broers desondanks goed nieuws brengen. "De kogel is door de kerk. Na een tijd in onzekerheid te hebben gezeten, hebben we per 1 september 2018 een nieuw onderkomen weten te bemachtigen." CV de Vrolijke Vierders gaat hun intrek nemen in de gezamenlijke bouwloods 't Zijl aan de Koperslagerij in Steenbergen. De mannen hadden het liefst in hun eigen dorp willen bouwen, maar door plaatsgebrek is dat niet mogelijk. "Nood breekt wet", aldus de heren. "Dit gaat voor ons wel inhouden dat we door tijdsgebrek en alweer een grote verhuizing niet met een nieuwe creatie gaan komen. Maar, we doen het nog eens dunnetjes over met onze suikerwagen." De wagen waar de broers het afgelopen jaar aan hebben gewerkt is niet verkocht en staat bijna startklaar. Er hoeven alleen wat kleine aanpassingen gedaan te worden. "De investeringen die we al gedaan hebben en nog gaan doen zijn dus voor de creatie waar jullie ons in 2020 mee gaan verwachten. Het is in deze niet anders." Op social media wordt met veel enthousiasme gereageerd op het behoud van de club. [l]