Afbeelding
Foto:

Informatiedag voor enorm zonnepark in Steenbergen

STEENBERGEN - Er zijn grote plannen om op het dak van de oude 'Spinnerij' aan de Dinteloordseweg zo'n duizend zonnepanelen te leggen. Inwoners van de gemeente kunnen, als de plannen doorgaan, intekenen in het zogenaamde postcoderoos-project en besparen op hun energierekening.

DOOR REMKO VERMUNT

De plannen hiervoor werden begin dit jaar al toegelicht door energieambassadeurs Jos Bolders en Cees van Vugt. De mannen werden benaderd door de eigenaar van het pand. Hij wilde zijn dak volledig vervangen en vroeg of er straks misschien zonnepanelen gerealiseerd konden worden op zijn dak. Er werd meteen voortvarend van start gegaan en inmiddels zijn de nodige stappen gemaakt.

Voordelen

"Er zijn veel mensen die wel zonnepanelen willen plaatsen, maar die dat niet kunnen om verschillende redenen." Denk bijvoorbeeld aan mensen die in een flat wonen, maar er zijn ook mensen die het gewoon niet mooi vinden of die al een dakkapel hebben geplaatst waardoor er weinig ruimte over blijft. Zij kunnen meedoen aan het zogenaamde Collectief Zonnedag Bij Ons. "Uiteindelijk komen er zo'n duizend zonnepanelen te liggen die verdeeld worden in eenheden van 500 kilowatt. Afhankelijk van je stroomgebruik kan je dan één of meerdere eenheden kopen. Je wordt zo mede-eigenaar van het enorme zonnedak." De investering laat zich terugbetalen middels de terugbetaling van de betaalde energiebelasting van je stroomverbruik. Waarmee de kosten van de stroom aanzienlijk verminderen.

Informatieochtend

Om toekomstige deelnemers van het project te voorzien van de nodige informatie wordt er op zaterdagochtend 7 juli van 10.00 tot 12.00 een inloop-info-ochtend gehouden in het pand aan de Dinteloordseweg 28 te Steenbergen. De ochtend bestaat uit 2 dezelfde sessies van elk één uur; om 10:00 uur en om 11:00 uur. "Op deze dag kunt u nader kennis nemen van de opzet en plannen van ons project. Graag verwijzen wij u naar onze website, waarin in een concept-prospectus ons project uiteengezet wordt." Geïnteresseerden kunnen ook hun energie-jaarafrekening meenemen. Ter plaatse kan dan berekend worden wat deelname aan het Collectief Zonnedak-project aan energiebelasting kan opleveren. Kijk voor meer informatie op: www.collectiefzonnedak.nl [l]