Testbaan Zonder Genade van de Kade.
Testbaan Zonder Genade van de Kade. Lionsclub organisatie

Zonder Genade van de Kade in voorbereiding

STEENBERGEN - Zonder Genade van de Kade, zo heet het waterspektakel dat Lions en Rondetafel organiseren op zaterdag 8 september tijdens de Jaarmarkt in de havenkom van Steenbergen.

Vanwaar die naam? "Nou simpel, we sluiten niet uit dat 'Fiets hem er in' een beschermde naam is, dus om problemen te voorkomen is hiervoor gekozen en dan moet het ook nog een beetje klinken", aldus Leo Aarens, voorzitter van de activiteiten commissie. "Bovendien geeft het wel aardig weer wat we gaan doen".

Afgelopen week is hard gewerkt aan het prototype dat midden op de Steenbergse Vliet gestalte kreeg. Als een brug van hier naar nergens werd een drijvende evenwichtsbalk te water gelaten. Om er zeker van te zijn dat er voldoende stabiliteit en drijfvermogen is werd er natuurlijk ook getest. Goed dat het lekker weer was en het water al een beetje opgewarmd, want alle testpiloten gingen te water. Prototype goedgekeurd was de uitslag.

Inschrijving

Woensdag 20 juni is de inschrijving voor deelnemers geopend en gaat de promotiecampagne draaien. Alle benodigde info voor deelnemers zowel als sponsors is dan te vinden op de website van de Lions www.steenbergen.lions.nl.
De opbrengst van het evenement gaat naar de Roparunners. Zij doen ieder jaar weer een enorme fysieke inspanning terwijl wij lui in de stoel hangen. Dat moet anders volgens de Lions. Aan de slag voor zelfs maar liefst vier teams, zijnde, 'Door dik en dun', 'Stonemountaines Runners', 'Haagsche Bluf' en 'Hofmeester Dental'. Al deze teams hebben roots of deelnemers uit onze gemeente. Die opbrengst wordt gegenereerd door sponsors en verkoop van spijs en drank tijdens het evenement waar 1500 toeschouwers worden verwacht.

Beetje geluk nodig

Een beetje geluk hebben wel nodig. Het weer en dan met name de weersvoorspelling is belangrijk voor de opkomst en dan is er nog de waterkwaliteit, die moet ook voldoende aldus de bouwmeester van het project Cees Herman Meijer. Voor de deelnemers is er in ieder geval altijd een attentie maar bovendien wordt er in vier categorieën gestreden in de klassen, jeugd, specials, teams en de individuele deelnemers met elk drie prijzen. Het festijn duurt van 15.00-21.00 uur. [l]