Mooie dagen van samenzijn op Triduum 2018

KRUISLAND - Het 63ste Triduüm, dat altijd drie hele dagen duurt, is weer voorbij. Het waren geweldig mooie dagen van samenzijn en met elkaar de middagmaaltijd gebruiken. Dit zowel voor de bezoekende gasten, het pastoresteam en alle vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Veel vertrouwde gezichten uit de omliggende kerkdorpen hebben het Triduüm weer bezocht. "Bernardusbreed", dat was dit jaar de bedoeling van dit Triduüm. Daarom was het ook fijn om meerdere gasten te mogen ontvangen uit Oudenbosch. De organisatie gaat voor de komende jaren kijken hoe dit uitgebreid kan worden, mogelijk door contactpersonen in de nieuwe dorpen: Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd en Standdaarbuiten, die deelnemers kunnen uitnodigen voor het Triduüm.
Het thema van dit jaar was:" Geroepen worden, zaaien en oogsten". Een thema dat in de vieringen duidelijk naar voren kwam. Hoogtepunt van de vieringen is toch elk jaar weer de ziekenzalving op donderdag.
Voor ontspanning is er op dinsdag en donderdag altijd een bingo. Op woensdagmiddag is het tijd voor amusement, dat kan zijn : zang en muziek of toneel. Dit jaar was er een spreker over het zaaien en oogsten van graan dat later in de molens wordt verwerkt tot meel. Ook werd duidelijk uitgelegd hoe een molen werkt.

Vrijwilligersechtpaar
Dit jaar hebben we afscheid genomen van het vrijwilligersechtpaar, Koos en Jose uit Kruisland. Zij zijn door de organisatie met veel lovende woorden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet al die jaren.
Tevens was er een speciaal bedankje van de Kruislandse deelnemers. Namens iedereen wensen wij Koos en Jose nog vele mooie jaren samen.
Martien heeft ook Dhr. Disco uit Kruisland genoemd omdat hij al voor de 38ste keer aanwezig was bij het Triduüm.

Informatie
Wilt u meer informatie over het Triduüm, neem dan contact op met: Dhr. M. van Zundert, Doelen 7, 4751 HW Oud-Gastel. Tel: 0165 513527/ 0653410054, email: mvzundert1954@gmail.com. [l]