Inmiddels lijkt er hard gewerkt te worden aan de panden FOTO REMKO VERMUNT
Inmiddels lijkt er hard gewerkt te worden aan de panden FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Waarschuwing voor eigenaar Grote Kerkstraat 14-16

STEENBERGEN - De eigenaar van de panden aan de Grote Kerkstraat 14-16 heeft vanaf 13 augustus zes weken de tijd om de overtredingen en gebreken aan het pand te verhelpen. Om er zeker van te zijn dat er schot in de zaak gaat komen, heeft de gemeente aangekondigd met een last onder dwangsom (boete) te komen.

DOOR REMKO VERMUNT

Burgemeester Ruud van den Belt is al sinds de zomer van 2017 in gesprek met de eigenaar om ervoor te zorgen dat de panden snel in een goede en veilige staat worden gebracht. In eerste instantie zouden er acht studio's gerealiseerd worden in het pand aan de Grote Kerkstraat 14-16 en er zou een horecaruimte worden ingericht op de begane grond.

Bouwstop

De gemeente heeft echter in november 2017 een bouwstop opgelegd, omdat eerst de veiligheid van de bouwconstructie aangetoond moest worden. Het bleek namelijk niet mogelijk om de heipalen te plaatsen zoals aangegeven op de door de gemeente verleende vergunning. "Na het opleggen van de bouwstop, is de gemeente veelvuldig in overleg gegaan met de eigenaar van de panden", meldde de gemeente in maart. De plannen waren toen veranderd en er werd een nieuwe vergunning afgegeven. Er zouden alleen drie appartementen komen en de eigenaar zou op korte termijn starten met de uitvoering van de werkzaamheden.

Waarschuwing

Maar, hoewel er even schot in de zaak leek te komen, constateerde de gemeente eind mei dat er nog steeds geen start was gemaakt met de uitvoering van de plannen. Er volgde een nieuw gesprek met de eigenaar. Hij heeft volgens de gemeente de toezegging gedaan na de bouwvak aan de slag te gaan. "Door de burgemeester is daarbij aangegeven dat wij uitgaan van deze planning en dat wij bij uitstel van de planning de inzet van bestuurlijke maatregelen overwegen." Hoewel de eigenaar dus pas op 13 augustus van start hoeft te gaan, heeft de gemeente toch alvast onderzoek laten doen naar die bestuurlijke maatregelen. "Omdat wij het van groot belang vinden dat de geconstateerde overtredingen worden opgeheven, hebben wij op dinsdag 24 juli 2018 een waarschuwing aan de eigenaar van de panden verstuurd, waarin hij in elk geval wordt gemaand de overtredingen en gebreken op te heffen, binnen een termijn van zes weken, welke termijn aanvangt op maandag 13 augustus a.s. (zijnde de dag na de bouwvak", aldus de burgemeester.

Boete

Volgens de gemeente heeft de eigenaar meteen laten weten van start te gaan, maar de waarschuwing dient ter borging van het afgesproken proces. "Als hij geen gehoor geeft aan de waarschuwing, volgen wij deze op door een vooraankondiging last onder dwangsom en als hij daar ook geen gehoor aan geeft, uiteindelijk door een last onder dwangsom." [l]