Afbeelding
Foto: Tineke Feskens

Muza blijkt weer succesformule te zijn

DINTELOORD Donderdagavond was het weer zover. Muza, hét muziekfeest van Dinteloord ging van start. Artiesten uit de regio zorgden, verdeeld over 3 dagen voor spetterende optredens. Met Rock, Nederlandstalig en coverbands, was er zoals gebruikelijk voor elk wat wils.

DOOR TINEKE FESKENS

DJ Mathijs Pluijgers had geluk. De feest dj uit Dinteloord was alle dagen van de partij. Het feest aan de haven vierde haar 65 jarig jubileum en blijkt een succesformule te zijn. Jong en oud genoten van de geweldige sfeer.

Muza

Als je uit Dinteloord komt weet je het, half augustus is het Muza. In de jaren tachtig en negentig groeide het feest uit tot een groots spektakel. Inmiddels is de opzet iets kleiner, maar de sfeer zeker niet minder gezellig. Artiesten uit de hele regio maken hun opwachting, vaak gevolgd door hun trouwe fans. Ook dit jaar was er weer een goed gevuld programma. Donderdagavond was de aftrap met optredens van de Steenbergse band Zero Friction en Mount Temple. Er werd tijdens de nummers van The Rolling Stones, The Romantics en Johnny Cash al flink meegedeind, maar toen de zanger van Zero Friction een nummer van ABBA inzette konden de dames zich niet meer bedwingen en dansten ze voluit.


Gezelligheid
Muza is een samenvoeging van de woorden muziek en zang. Eigenlijk mag daar nog een toevoeging aangeplakt worden, namelijk gezellig. Zodra donderdag de eerste noten klonken zat de sfeer er meteen goed in. Weliswaar veilig aan de statafels of bij de bar, de voetjes bewogen mee op de muziek. Er werd voorzichtig met het hoofd meegeknikt, maar er werd volop gelachen en gepraat. Het publiek was erg gemĂȘleerd. Groepjes dames van iets oudere leeftijd, grotere groepen dertigers, maar ook kinderen waren samen met papa en mama meegekomen. Dat is ook de kracht van Muza.

'De jeugd weet het feest aan de haven te vinden'

Gezelligheid, een breed repertoire en niet te vergeten, ruim voldoende gekoeld bier. "Maar alleen als je boven de 18 bent." Er werd namelijk actief gecontroleerd. Dus ouders van tieners hoefden zich daar geen zorgen om te maken. "Geen polsbandje, geen alcohol!" En de jeugd weet het feest aan de haven te vinden. Ze blijven zeker niet allemaal binnen de tenten op het plein, maar her en der rond de haven vermaakten ze zich. Net als trouwens de bezoekers van de horeca rond de haven. De terrassen zaten vol.

Programma
Vrijdagavond was het podium voor Andrew Dean. Zijn optredens staan bekend als echte "feesttent muziek". Dat maakte hij zeker waar. Toen ook nog "De mannuh van Gastel" kwamen, was het feest compleet. Tot diep in de nacht bleef het erg gezellig. Voor Marijn van Geel en de Bounties die zaterdagavond op het programma stonden een flinke uitdaging om de sfeer van de vorige avond te benaderen. Dat is gelukt! Een dansende, hossende en zingende menigte vulde al snel het plein. Iedereen deed mee. Toen de laatste noten gespeeld waren en het publiek tevreden huiswaarts ging kon de organisatie terugkijken op weer een zeer geslaagd feest. Op naar editie 66. [l]

Afbeelding