DINTELOORD Nederlands Hervormde Gemeente Zondag 9 september: 10.00u Ds. J.H. den Braber uit Klundert; 18.30u Ds. A. Slingerland uit Klundert

NIEUW-VOSSEMEER
H. Joannes de Doper
Vrijdag 7 september 19.00u: H.Mis in De Vossemeren.
Zondag 9 september 9.00u: Eucharistieviering. De celebrant pater Bertus van Schaik gedenkt tijdens deze eucharistieviering in dankbaarheid, dat hij zestig jaar geleden (8 september 1958) lid is geworden van de congregatie van de Priesters van het Heilig Hart van Jezus. Kort gezegd: hij viert zijn 60-jarig professiefeest. Zes jaar later (7 maart 1964) is hij in deze kloostergemeenschap priester gewijd. Na de H. Mis van 9 september 9 uur, is er in de kerk gelegenheid voor ontmoeting en felicitatie. Misintenties: overl. familie v. Schaik; overl. medebroeders s.c.j.; Leonardus de Jong en Maria Baselier; Joke Hommel e.v. Piet Huijsmans; overl. ouders Hommel-Bosters; Carolien Schoutens-Suijkerbuijk e.v. Arie Schoutens; jgt. Felicien Jansen e.v. Louisa Claessens; overl. ouders Bosters-Bolders; jgt. Catharina Joppe e.v. Frans Cools; jgt. Jo Cools e.v. Jan v. Geel.
Maandag 10 september 18.00u: H. Mis
Woensdag 12 september 19.00u: H. Mis
Donderdag 13 september 19.00u: Medjugorjeviering en Rozenkransgebed
Vrijdag 14 september 19.00u: H. Mis in de Vossemeren
Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer
Elke zondag 10.30u dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, Verduinsbos 49, 4661 NT te Halsteren, tel. 0164-231992. E-mail: hcvhmaalpad@home.nl. Voor informatie: T. Knook, 0166-664322.
Zondag 9 september 9.00u: eredienst in de Protestantse Kerk aan de Voorstraat; ds. Hans de Bie.

STEENBERGEN
Evangelische kerk Open Deur
Iedere zondag 10.30u samenkomst; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst en iedere maandagavond 20.00u bijbelstudie. Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: 06-53118236, www.opendeursteenbergen.nl of info@opendeursteenbergen.nl Voor een goed gesprek of gewoon een kop koffie bent U door de weeks van harte welkom in de keuken van Open Deur, maandag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.00u.
St. Gummaruskerk
Personalia: de overledenen, die wij in ons gebed gedenken, zijn: Reinier Goes; Marie Oomen-Aarden; Annie Vos-v.d. Horst; Bertus v. Rooij; Koosje de Jong-de Jong.
Misintenties: Wilt u een misintentie aanvragen? Gelieve dit minstens een week van tevoren (i.v.m. tijdige plaatsing in de krant) door te geven bij het secretariaat op maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u of via de website.
Kerkdiensten: jaarcyclus B.
Zaterdag 8 september 17.00u: pastor S. Chazhoor. Jo v. Merode e.v. Toine de Jong.
Zondag 9 september 9.30u: pastoor H. de Kort. Familie Verbeek-Gijssen en Connie; Johannes Luijks; Adrianus v. Rooij w.v. Helena de Wit; Petrus Luijks; Arnold Doejaaren; overl. ouders Testers-v.d. Riet; overl. ouders Aarden-Kerstens; jgt. Antonius v. Loon; Toos Huijsmans-v. Loenhout (v.w. de activiteitencommissie St. Gummarus).
Maandag 10 september 19.00u (Lourdeskapel): pastor S. Chazhoor.
RK Vredeskerk
Zaterdag 8 september, geen viering in de Vredeskerk.
Zondag 9 september 11.00u: feestelijke Eucharistieviering t.g.v. 50 jaar Vredeskerk, voorgangers het pastorale team, de zang wordt verzorgt door het Vredeskoor. Intentie uit dankbaarheid b.g.v. het gouden huwelijk van Jan en Toos Roosendaal-Heijboer. Intentie voor alle levende en overleden leden van het Vredeskoor en hun families. Wij gedenken: Kees Baaten e.v. Corrie Baaten-Hermus, Jan Nijssen en overl. ouders en zus Joke, Toon Jonkers e.v. Adrie Jonkers-Bosters, Giel Timmermans e.v. Jo Timmermans-Buijs, overl. medeparochianen, vrijwilligers en pastores van de Vredeskerk. Na deze viering een gezellig samenzijn in de aula van de Gummarusschool waar de koffie voor U klaar staat.
Woensdag 12 september 9.30u: Woord- Communieviering in de Vonk met als voorganger past.w. Hein Paulissen.
Sint Annaparochie
Feest in de St. Annaparochie: Op 9 september viert Pater Bertus zijn 60 jarig professiefeest in de viering van 9.00u in de kerk van Nieuw Vossemeer. Om 11.00u viert in Steenbergen -Zuid de Vredeskerk haar 50 jarig jubileum.
Informatieavond op maandag 17 september om 19.30u voor ouders/verzorgers van alle communicanten uit de St.Annaparochie in de Vredeskerk, Magnoliastraat 18, Steenbergen, ingang Vonk.
Startbijeenkomst op donderdag 20 september om 19.30u voor ouders/verzorgers en vormelingen van zowel de St.Anna als de St. Christoffelparochie in de H. Quirinuskerk, Dorpsstraat 51, Halsteren
Openingstijden parochiesecretariaat: Het secretariaat is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 9.15-11.30u en is gevestigd in de St. Gummaruskerk, Westdam 83, ingang marktzijde.
Spreekuur: Op dinsdag en vrijdag van 9:30-10:30u in het parochiesecretariaat.
Contactpersonen: Geloofsgemeenschap de Heen: Cobie Schoonen tel: 0167-566322, cobyschoonen@gmail.com. Geloofsgemeenschap Welberg: Janny Broos tel. 06-24414076; Leo Houtman tel. 0167-566103. Geloofsgemeenschap Dinteloord. Ger de Jong, 0167-522909, misintenties An v.d. Eem tel.0167-521286. Iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u in de Kombuis van Woonzorgcentrum "de Nieuwe Haven" de Ruijterstraat 2 te Dinteloord terecht voor het opgeven van misintenties en wordt er onder leiding van een lid van het pastoraal team over het geloof gesproken. Donderdag 27 september om 10.00u eucharistieviering, voorganger Pastor Sebastian.
Protestantse Kerk Steenbergen
Zondag 9 september: dhr. M.Bril, Zwijndrecht

KRUISLAND
H. Georgius geloofsgemeenschap
Zondag 9 september 11.00u: Eucharistieviering. Zang: Gemengd koor. Voorganger: Mevr. Henny Wouts. Lector: Lies Welten. Koster: Adrie v. Etten. Misintenties: voor alle parochianen van de H. Georgius parochiekern.
Het kind en het badwater: Feiten over een kerkcrisis stapelen zich op en Paus Franciscus heeft momenteel een zware taak aan de beschuldigingen van aartsbisschop Carlo Maria Viganò. Geestelijken uit de Vaticaantop laten de Paus, en velen met hem, diep door het stof gaan. De imagoschade wordt groter met een generaliserend effect op iedere priester in elk land. Hier staan we op een punt van waakzaamheid! We kunnen ervoor kiezen om in de sensatie van de onvolmaakte mens mee te gaan. Dat zou in het straatje zijn van de draak die Heilige Georgius bestrijdt. De draak steekt telkens de kop op om mensen, en zelfs geestelijken, op een verkeerd pad te zetten. Veel mensen die deze actualiteiten van buitenaf beschouwen, trekken hun conclusie en voilà het kind wordt met het badwater weggegooid. De draak heeft z'n zin. Badwater mag altijd weggegooid worden, maar het kind niet. In dit verhaal is het kind Jezus Christus die in eeuwigheid der eeuwen de Verlosser blijft voor mensen. Hij zal ons nooit vergeten. Over zijn naam heen wordt bekritiseerd, beschuldigt en meedogenloos geoordeeld. Het is niet terecht dat hij als kind met het badwater wordt weggegooid. Houd vertrouwen, wees oprecht en blijf de goedheid en liefde verspreiden al is de onvolmaakte mens aan het werk in de top van de rooms-katholieke kerk. De overkoepelende allesomvattende liefde van Jezus en Maria valt niet te overstijgen.
Protestantse Gemeente Gastel & Kruisland
Kerkgebouw: Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl
Zondag 9 september begint de kerkdienst om 10.30 uur. Voorganger is Dhr. M. Hameete. [l]