In Welberg was alleen de dorpsraad aanwezig. Over het algemeen is men tevreden. De sociale cohesie is er groot.
In Welberg was alleen de dorpsraad aanwezig. Over het algemeen is men tevreden. De sociale cohesie is er groot. Foto: Tineke Feskens

De raad aan tafel met inwoners

STEENBERGEN - Het was een belofte aan de kiezers die zaterdag deels werd ingelost. "Wij komen bij u langs, we willen zichtbaar zijn en met u in gesprek." Met een bezoek aan Steenbergen, Welberg en Kruisland werd een begin gemaakt met die kennismaking.

DOOR TINEKE FESKENS

Inwoners konden zich vooraf aanmelden voor de gesprekken. Dorps en stadsraden werden betrokken en alle onderwerpen waren bespreekbaar. In Steenbergen ging het bezoek van start. Raadsleden, de Stadsraad, ondernemers en inwoners zaten in een kring aan tafel. Een soort rondetafelgesprek. En nog voor het welkom aan iedereen van de burgemeester werd al gediscussieerd over de mogelijkheid tot kanovaren op de singels. De ondernemers vroegen aandacht voor de huisvesting van supermarkten in of dicht bij het winkelgebied en overhandigden tijdens de bijeenkomst de uitkomsten van een onafhankelijk rapport over dit onderwerp. Ook spraken ze hun bezorgdheid uit over een aantal grote winkelpanden die in het centrum leeg staan.

Inspraak

Tijdens de bijeenkomst werd het in Steenbergen nog aardig druk met inwoners die vragen hadden of aandacht vroegen voor een probleem. In Welberg was alleen de dorpsraad aanwezig. Daar is men over het algemeen wel tevreden. De dorpsraad is vooral druk met het viaduct: binnenkort word het viaduct beschilderd met klaprozen. Iedereen mag zich aanmelden om mee te doen.

In Kruisland greep een groep van ongeveer 20 jongeren hun kans om op ludieke wijze aandacht te vragen voor hun grote wens: Een BMX baan. Op een bord hadden ze de tekst "Wij willen een BMX baan" geschreven. Om hun lang gekoesterde wens kracht bij te zetten reden ze een rondje door de zaal. Hun actie raakte doel. De raad gaat zeker met hun wens aan de slag. In alle kernen kwam de vraag om aandacht voor verkeersproblemen aan de orde. In Welberg om nog eens te kijken naar de ontsluiting van de nieuwbouwwijk bij de Vaart. Daar beloofde de raad nog eens te kijken naar mogelijkheden de ontsluiting niet via de brug, maar via da achterkant te ontwikkelen. In Kruisland is wijk den Darink nog niet definitief ingericht.

In Steenbergen waren vooral vragen over de opstoppingen rondom het gebied van de Veste tot de Fabrieksdijk. Ook persoonlijk ongemak van een slecht werkende riolering en grote overlast van woonhuizen die opgekocht en als woonruimte voor arbeidsmigranten gebruikt worden werden door de raad serieus genomen. Naast klachten kwamen er ook complimenten voor de gemeente. De communicatie is verbeterd, het omgekeerd inzamelen werkt goed en men is blij met de extra wijkagent.

Nieuw-Vossemeer, De Heen en Dinteloord worden 13 oktober bezocht.[l]