Zangvereniging TAVENU naar Trier en Luxemburg

DINTELOORD - Vrijdagochtend 14 september vertrokken koorleden en partners per touringcar naar de historische Duitse stad Trier voor een weekend vol zang, cultuur en onderlinge gezelligheid.

Onder leiding van dirigente Meike Warmoeskerken gaf het koor op vrijdagmiddag een concert in de St. Martin Kirche, terwijl op zaterdagmiddag een buitenoptreden werd verzorgd op het binnenplein “Brunnenhof” in de oude binnenstad.

2000 jaar geleden was Trier het centrum van het Romeinse Rijk in West Europa en daarvan zijn nog veel sporen terug te vinden. Tijdens een stadswandeling onder leiding van een gids werden de mooiste plekjes van de stad bezocht, waaronder de beroemde Romeinse stadspoort; de “Porta Nigra”. De streek rond Trier staat ook bekend om zijn heerlijke Rieslingwijnen. Daarvan werd letterlijk met volle teugen genoten tijdens een rondleiding met proeverij en diner bij “Weingut G.F. Von Nell”.

Op zondagochtend vertrok het gezelschap richting Luxemburg stad. Daar werd gezongen tijdens de H. Mis in de Sacre Coeur kerk en aansluitend geluncht in het sfeervolle stadscentrum.

Mede dankzij het mooie nazomerweer kunnen de deelnemers terugkijken op een zeer geslaagde koorreis. [l]