Team aan het werk in het heetst van de strijd.
Team aan het werk in het heetst van de strijd. e.kil

'Quiz 't wel' van KBO Steenbergen kent een spannend verloop

STEENBERGEN - De vierde quiz van de Steenbergse KBO is door alle deelnemers erg goed ontvangen. Liefst 80 vragen kreeg men voorgeschoteld over acht verschillende onderwerpen. Men mocht bij het beantwoorden van de vragen alleen gebruik maken van een balpen. Telefoons, laptops, tablets en andere hulpmiddelen waren verboden.

Spelleider Paul Kil had bij elke vraag een afbeelding weten te vinden om zijn mensen op het juiste spoor te zetten, maar ook om de keuze voor het juiste antwoord soms wat moeilijker te maken. Die afbeeldingen zorgden daarnaast ook vaak voor het nodige gelach. De quiz moest immers niet alleen de hersens aan het werk zetten maar ook de deelnemers de nodige ontspanning bieden. Hoogtepunt was de afbeelding bij de, wat cryptische vraag, "waar kun je je uit werken?".

Moeilijkste ronde was die met tien vragen over ‘Geloof’, daarbij werden slechts 102 punten gescoord van de in totaal 180. En ‘Sport’ bleek ook een probleem want daarbij bedroeg de score 107 punten. Opvallend was dat de ronde ‘CCCC’, waarbij alle tien de antwoorden met een C moesten beginnen de makkelijkste was. Hier werden liefst 170 punten van de 180 punten behaald. Die ronde werd op de voet gevolgd door ‘School’ waarbij 166 punten verdiend werden.

Dat het een quiz was voor iedereen bleek wel uit de eindstanden. Zelfs de zwakste ploeg had meer dan twee derde deel van alle vragen goed. De winnaars kwamen bijzonder hoog uit de bus. Met 168 punten legden Manda en Eem Kaptein, Marion van de Kerkhof en Jan Stout beslag op de bekers.

Na afloop van deze vierde KBO-quiz mocht quizmaster Paul Kil van de deelnemers veel complimenten in ontvangst nemen. Het was dan ook een spannende, maar vooral gezellige bijeenkomst, waarmee het doel van deze middag volledig werd behaald. [l]

Het winnende team.