WELBERG - In de eerste 20 minuten kon Advendo de nodige tegenstand bieden en was de verdediging (nog) alert om het aanvallend Welberg te weerstaan.

De beste kansen waren voor, Dennis Luijks, schot in de muur en Match Meeusen die een voorzet van Brandon Schippers onvoldoende onder controle kreeg om te scoren. In de 23e minuut geeft Christian Gliga de bal van rechts op Brandon Schippers voor geeft, die bedenkt zich niet en schiet de 1-0 binnen. Enkele minuten later een combinatie van Christian en Lars Bogers, die de bal op maat met Mats Meeusen meegeeft, die schiet raak en de 2-0 is binnen. Na weer een goede combinatie, nu tussen Christian en Mitch Krens, kan deze de 3-0 maken. In 9 min tijd kijkt Advendo tegen een 3-0 achterstand aan. En het is nog niet gedaan, nadat Dennis Luijks eerst nog voorlangs het doel schiet, kan hij even later vol op het doel schieten en de 4-0 laten bijtekenen. Op slag van rust passeert Dennis Luijks bijna de gehele verdediging, legt de bal voor de goal af op Mats Meeusen, die de 5-0 binnen loopt. Rust met een gemotiveerd en veel beter Welberg, Advendo komt er niet aan te pas.

Na de thee pakt Welberg de draad weer op en gaat door met waar het voor de rust mee gestopt is, aanvallen, Dennis L kan Tom Mulder in stelling brengen, die zijn inzet gestopt ziet worden door de keeper. Even kan Advendo aanzetten en met enkele aanvalletjes proberen zij de verdediging van Welberg te testen, maar dat is van korte duur. Een bal uit de Welberg verdediging bereikt de vrijstaande Mats Meeusen die vanaf links de bal scherp voor kan geven waar voor de goal de mee opgekomen Lars Bogers de 6-0 maakt. Mooie combinatie van Dennis L-Mats M, naar Tom Mulder die de (opspringende) bal over het doel schiet. Met een goede loopactie over rechts kan Christian G de bal voor geven waar Dennis Luijks op de goede plek staat en de 7-0 maakt. Brandon Schippers schiet ook nog de 8-0 binnen. Met nog 20 minuten te spelen volgen er nog vele kansen of mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. De inzet van Jeroen Boogaart en Tom Mulder (bal van paal naar paal en eruit) hadden beide zeker meer verdient. Einde wedstrijd 8-0.

Het was supergaaf vandaag, iedereen in het elftal was voor de volle 100% gemotiveerd en dan kun je dit resultaat neer zetten. Hopelijk krijgt dit spelbeeld een vervolg en gaan de toeschouwers meer van deze wedstrijden zien.

Zondag 21 oktober speelt Sc Welberg 1 thuis op het Zandbaantje tegen VV SSW. Aanvang 14.30 uur.[l]