Kerk Steenbergen

DINTELOORD

Nederlands Hervormde Gemeente

Zondag 28 oktober: 10.00u Ds. R.A. Grisnigt uit `s-Gravenpolder; 18.30u Ds. J.C. de Groot uit Dordrecht.

NIEUW-VOSSEMEER

H. Joannes de Doper

Vrijdag 26 oktober 19.00u: H. Mis in De Vossemeren.

Zondag 28 oktober 9.00u: Oecumenische viering met aansluitend het kerkontbijt. Voorgangers p.w. Hein Paulissen en ds. Henk van het Maalpad. Intenties: Lenie v. Onna-Stam. Tijdens deze dienst zijn er twee collectes. Een als bijdrage aan het Kerkontbijt en de tweede collecte wordt gehouden voor Bartimeus. De vereniging Bartiméus Sonneheerdt maakt zich sterk voor blinden en slechtzienden.Ze zet zich in om hen mee te laten doen in de samenleving. Met uw bijdrage geeft u kinderen met een visuele beperking de kans om ook gewoon te kunnen leren, spelen en sporten. Met veel kleine beetjes kunnen we zorgen voor onderzoek en grote ontwikkelingen, zoals goed toegankelijk onderwijs, verbetering van de oogzorg en de ontwikkeling van slimme hulpmiddelen voor blinde en slechtziende kinderen. Dus uw bijdrage klein of groot is van harte welkom!

Maandag 29 oktober 18.00u: H. Mis.

Woensdag 31 oktober 19.00u: H. Mis.

Donderdag 1 november 19.00u: Medjugorjeviering en Rozenkransgebed. Op deze Allerheiligendag is er om 19.00u een Eucharistieviering in de Gummaruskerk te Steenbergen met als celebrant pastoor de Kort en in de Quirinuskerk te Halsteren met als celebrant pastor Sebastian Chazhoor.

Vrijdag 2 november Allerzielen. Om 19.00u is er een viering in de kerk met de Werkgroep. Intenties: jgt. Theo Musters e.v. Dien Lusing; Kees en Kaatje Koolen-de Leeuw; Koos en Marie v. Gurp-de Kock; Joke Hommel e.v. Piet Huijsmans; overl. ouders Hommel-Bosters; overl. ouders Jacobs-Bosters; Martin Uitdewilligen en Petronella Bosters; Frans Hommel e.v. Ad Elsevier; Ad Heijboer e.v. Corrie Rozendaal en overl. familie.

Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer

Elke zondag 10.30u dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, Verduinsbos 49, 4661 NT te Halsteren, tel. 0164-231992. E-mail: hcvhmaalpad@home.nl. Voor informatie: T. Knook, 0166-664322.

Zondag 28 oktober: Geen eredienst in de Protestantse Kerk aan de Voorstraat; Oecumenische dienst in de Johannes de Doperkerk te Nieuw Vossemeer m.m.v. ds. Henk van het Maalpad.

STEENBERGEN

Evangelische kerk Open Deur

Iedere zondag 10.30u samenkomst; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst en iedere maandagavond 20.00u bijbelstudie. Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: 06-53118236, www.opendeursteenbergen.nl of info@opendeursteenbergen.nl Voor een goed gesprek of gewoon een kop koffie bent U door de weeks van harte welkom in de keuken van Open Deur, maandag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.00u.

St. Gummaruskerk

Personalia: de overledenen, die wij in ons gebed gedenken, zijn: Cor de Jong-Luijks; Piet v.d. Riet; Adje Veraart.

Zaterdag zal de viering muzikaal worden ondersteund door het koor "En Toch".

Zondag zingt het koor st. Joseph uit Roosendaal.

Ter gelegenheid van 300 jarig bestaan van het Gummaruskoor, geeft het koor in onze kerk op zondag om 14.30 uur een jubileumconcert in samenwerking met klarinettenensemble KleZZ uit Zierikzee, een muzikale reis door de kerkmuziekgeschiedenis, afgewisseld met stemmige instrumentale werken. U bent van harte welkom.

Misintenties: Wilt u een misintentie aanvragen? Gelieve dit minstens een week van tevoren (i.v.m. tijdige plaatsing in de krant) door te geven bij het secretariaat op maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u of via de website.

Kerkdiensten: jaarcyclus B.

Zaterdag 27 oktober 17.00u: pastoor H. de Kort en pastor H. Paulissen. Frans Koolen en zoon Kees.

Zondag 28 oktober 9.30u: pastoor H. de Kort. Arnold Doejaaren; familie Uitdewilligen-v. Bergen.

Maandag 29 oktober 19.00u (Lourdeskapel): pastor S. Chazhoor.

Donderdag 1 november (Allerheiligen) 19.00u: pastoor H. de Kort.

Vrijdag 2 november (Allerzielen) 19.30u: pastoor H. de Kort. Overl. ouders v. Loon-Verbeek; Adrianus v. Loon; overl. familie Hontelez-Bogers; Jo v. Loon; Toon v. Loon; familie Uitdewilligen-de Ridder; Pastoor Nieuwlaat; Johannes, Petrus en Joke Luijks; ouders Vissenberg-Knop en zoon Kees; overl. ouders Bertus en Corry Verbeek-Ooms; ouders Knop-Zantboer; overl. familie v. Leent; ouders Vissenbergh-Tak; Willem en Dora Rijk; overl. ouders Verwijs; Jan Vriens e.v. Riet Hector.

RK Vredeskerk

Zaterdag 27 oktober 19.00u: Woord-Communieviering met als voorganger pastoraal werker Hein Paulissen. Volkszang. Wij gedenken: Giel v.d. Par e.v. Marie v.d. Par-Plaizier, Riet Loos-Mulders e.v. André Loos.

Zondag 28 oktober peuter/kleuterviering om 11.00u voor kinderen van 0-6 jaar met hun ouders/grootouders.

Woensdag 31 oktober 9.30u: Eucharistieviering in de Vonk met als voorganger pastor Sebastian Chazhoor.

Vrijdag 2 november 19.00u: Allerzielenviering met als voorganger dhr. Jan Gelten. Wij gedenken: Corrie Visser-Buuron, Joke Boyen-Raadsen, To Ligtenberg-v.d. Weegen, Jaantje v. Giels-v. Tilburg, Toon Brusselaars, Kees Baaten, Giel v.d. Par, overl. ouders Manniën-v. Egeraat.

Sint Annaparochie

Secretariaat tel: 0167-561671. E-mail: par.secretariaat@sintannaparochie.com. Post: Postbus 145 4650AC Steenbergen. Website: www.sintannaparochie.com

Vanuit de Sint Annaparochie wordt er op zondag 28 oktober om 11.00u een peuter-kleuterviering ( 0-6 jaar) georganiseerd in de Vredeskerk te Steenbergen. – Zuid, Magnoliastraat. Na de viering staat de koffie/thee/limonade voor u klaar in de Vonk.

Openingstijden parochiesecretariaat: Het secretariaat is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 9.15-11.30u en is gevestigd in de St. Gummaruskerk, Westdam 83, ingang marktzijde. Spreekuur: Op dinsdag en vrijdag van 9.30-10.30u in het Parochiesecretariaat. Aanmelden voor de doop van uw zoon of dochter kan via het secretariaat, de eerste bijeenkomst voor doopouders is op 30 oktober in de Vonk van de Vredeskerk.

Contactpersonen: Geloofsgemeenschap de Heen: Cobie Schoonen tel: 0167-566322, cobyschoonen@gmail.com. Geloofsgemeenschap Welberg: Janny Broos tel. 06-24414076; Leo Houtman tel. 0167-566103. Geloofsgemeenschap Dinteloord: Ger de Jong, 0167-522909, misintenties An v.d. Eem tel. 0167-521286. Iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u in de Kombuis van Woonzorgcentrum "de Nieuwe Haven", de Ruijterstraat 2 te Dinteloord terecht voor het opgeven van misintenties en wordt er onder leiding van een lid van het pastoraal team over het geloof gesproken.

Donderdag 1 november, Allerheiligen om 10.15u eucharistieviering, voorganger Pastoor Hans de Kort, misintentie Piet Mangelaars, Levinus Koppejan, o.o. Koppejan-Daansen, o.o. de Boer-Boot, Leo Testers, o.o. Mangelaars-Geers, Christ Gladdines e.v. Dientje Mangelaars, Annie v. Wezel e.v. Cor Mangelaars, Jan en Nel Helmons-Mangelaars, Nel Krebbeks e.v. Sjaan Mangelaars, Corry Vriens v. Merriënboer e.v. Piet Vriens.

Protestantse Kerk Steenbergen

Zondag 28 oktober: ds. D.Pranger, Rotterdam.

KRUISLAND

H. Georgius geloofsgemeenschap

Zondag 28 oktober 11.00u: Eucharistieviering. Zang: Gemengd koor. Voorganger: pastoor Hans de Kort. Lector: Toos Broos. Misdienaars: Mitch en Esmee. Koster: Adrie v. Etten. Misintenties: overl. ouders en familie, jgt. Harrie Schrauwen e.v. Toos Sitters.
Op donderdag 1 november (Allerheiligen) is er in de H. Georgiuskerk GEEN viering. Er is om 19.00u wel een eucharistieviering in de St. Gummaruskerk te Steenbergen.
Vrijdag 2 november, Allerzielen, 19.00u: Eucharistieviering. Voorganger: Pater Bertus v. Schaik. Lectoren: Medewerkers. Koster: Ad Huijsmans. Misintentie: Mientje Schetter-Cools. De overledene van 2018: Marie Rooms-Schetters. Ook is er extra aandacht is er voor alle overledenen van dit jaar 2017/2018. Ook U kunt een misintentie aanvragen voor uw eigen overleden familieleden, waar dan ook extra aandacht voor zal zijn door het aansteken van een lichtje door u zelf. Wilt u deze misintentie z.s.m op geven bij Ad Huijsmans.
Vrijdag 2 november is ook de eerste vrijdag van de maand maar omdat er 's avonds al een viering is zal er om 9.15u GEEN viering in de sacristie zijn.

Protestantse Gemeente Gastel & Kruisland

Kerkgebouw: Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl
Zondag 28 oktober begint de kerkdienst om 9 uur. Voorganger is Ds. Verburg uit Doorn. [l]