Geldautomaat keert terug in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER - Met ingang van dinsdag 27 november beschikt Nieuw-Vossemeer weer over een geldautomaat. De pinbox van de Rabobank komt op de hoek van het plein bij woonzorgcomplex De Vossemeren.

DOOR PETER HOUTEPEN

De vorige geldautomaat in de Achterstraat werd vorig jaar vanwege veiligheidsredenen gesloten. Reden hiervoor waren de verschillende plofkraken waar de regio de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad. Die brachten niet alleen schade toe aan de automaten, maar ook aan omliggende panden. Daarnaast was de veiligheid van omwonenden in het geding. Hierdoor was de Rabobank genoodzaakt om maatregelen te nemen.

Lange weg

"We begrijpen dat, ondanks dat er tegenwoordig veiliger alternatieve betaalmogelijkheden zijn, het sluiten van de geldautomaat in de Achterstraat erg vervelend is geweest voor de inwoners van Nieuw-Vossemeer", aldus Richard van Diest, Directeur Particulieren en Private Banking. "We zijn dan ook op zoek gegaan naar een passend alternatief. Het was een lange weg, maar gelukkig met een positieve afloop. Volgende maand kan via onze pinbox weer geld opgenomen worden in Nieuw-Vossemeer."

Gesprekken

Het totale traject tot aan de terugkeer van de automaat heeft bijna een jaar geduurd. Er zijn verschillende gesprekken geweest met de dorpsraad, de Katholieke Bond Ouderen (KBO) en de gemeente Steenbergen. Diverse locaties zijn de revue gepasseerd, waarbij er al eerder een oplossing dichtbij was. Vervolgens heeft het vergunningsproces veel tijd in beslag genomen. Uiteindelijk heeft dit alles er toe geleid dat de pinbox in Nieuw Vossemeer geplaatst wordt op de hoek van de Dortmundstraat en 't Hofje en vanaf 27 november gebruikt kan worden.

App

Ondanks de opening van deze nieuwe pinbox neemt het gebruik van contant geld met rappe schreden af, zo geeft Richard van Diest nog wel aan. "Veel klanten hebben de weg gevonden naar andere betaalmogelijkheden zoals de app. "Door gebruik te maken van deze app hoeven onze klanten voor heel wat zaken niet naar de bank te komen."[l]