Het team van Uitvaartverzorging Van Haaften.
Het team van Uitvaartverzorging Van Haaften. Foto:

Uitvaartverzorging Van Haaften koestert dankbaarheid

DINTELOORD - Loek Oostrum is al 30 jaar de verpersoonlijking van de piƫteitsvolle verzorging en integere begeleiding van Uitvaartverzorging Van Haaften.

Als zelfstandig uitvaartondernemer heeft hij samen met zijn zoon Fred Oostrum en diens echtgenote Wilma Oostrum-Van Haaften een warme band opgebouwd met talloze nabestaanden. "De dankbaarheid die wij krijgen voor ons werk koester ik nog elke dag", vertelt de 77-jarige ondernemer uit Dinteloord.

"Vanuit onze vestigingen in Sint-Maartensdijk, Dinteloord en Willemstad verzorgen we elke uitvaart op een integere en respectvolle manier. We proberen daarbij altijd zoveel mogelijk aan alle persoonlijke wensen van de nabestaanden te voldoen", vertelt Loek. In dat opzicht is er volgens hem binnen de uitvaartwereld veel veranderd. "Tegenwoordig is eigenlijk alles bespreekbaar en vrijwel alles mogelijk. Het is belangrijk dat die wensen duidelijk aan ons kenbaar worden gemaakt. De mensen zijn mondiger en ook steeds kritischer geworden. Dat merken wij rondom een overlijden en bij het organiseren van een uitvaart natuurlijk ook."

Met de tijd meegaan
Loek vertelt dat de ontkerkelijking in de westerse wereld voor een verschuiving binnen de uitvaartbranche heeft gezorgd. Een aanzienlijk aantal uitvaarten wordt niet in de kerk gehouden. Ook het aantal crematies is sinds eind jaren tachtig flink toegenomen. "Het is onze missie om voor iedereen een passend en waardig afscheid te organiseren." De ervaren uitvaartondernemer heeft nog een goed advies. "Kijk eens goed of de uitvaartverzekering in orde is. Dat voorkomt veel financiƫle narigheid bij het verlies van een dierbare." Kijk op www.uitvaartvanhaaften.nl. [l]