Een nieuwe, speciale expositie van Kunstforum

STEENBERGEN - Afgelopen september exposeerde de Bergse kunstenaar Hendrik Boot tijdens de jaarmarktexpositie in de Gummaruskerk. Dat dit een gouden greep was, blijkt wel uit het feit dat de activiteiten commissie van de Gummaruskerk en de kunstenaar de handen ineen hebben geslagen en tot een unieke samenwerking zijn gekomen.

Ingelijste prenten, een kalender en wenskaarten zijn speciaal voor deze commissie door de kunstenaar Hendrik Boot gemaakt en werden o.a. op de kerstmarkt van 16 december in Steenbergen verkocht. De originele aquarellen zullen in de kijkdoos etalage van Kunstforum in de Kleine Kerkstraat te bewonderen zijn. Ook deze zijn te koop. De opbrengst gaat voor het grootste deel naar de activiteiten commissie van de Gummaruskerk. Interesse? h.boot@live.nl en de activiteiten commissie van de Gummaruskerk.

Informatie over de kunstenaar

Hendrik Boot, Nieuw-Helvoet 1951. Hendrik woont in Bergen op Zoom. Zijn opleiding en werk waren vooral technisch. Na zijn studie werktuigbouwkunde werkte hij in de industrie. Hij volgde lessen in aquareltechniek en later de Willem de Kooning Kunstacademie te Rotterdam. In 2006 studeerde hij af als docent beeldende kunst en vormgeving. Het atelier is aan de Dumonstdreef 2, in het centrum van Bergen op Zoom. Dit is de creatieve werkplek en locatie waar hij les geeft in teken- en schildertechniek. Zijn werk is veelzijdig. Aquarellen, acryl- en olieverfschilderijen. Vaak werkt hij met thema's zoals Vastenavend, bloemen, steden, voedsel, dieren. Constant zoekt hij naar het bijzondere om de kijker te verrassen. Ook als fotograaf is hij actief. De abstracte foto's van straatstenen (streetart) en de serie van een zwanepaar (Waterknoopnieuws) zijn hiervan een bewijs. Regelmatig exposeert hij zijn werk in het atelier en op exposities. De vastenavendexpositie is een jaarlijks evenement. Tijdens Proefmei zijn de 3 A's in verf te bewonderen. Aangesloten bij Arsis Kunst en societeit neemt hij deel aan groepsexposities en initiatiefnemer van het ABG-beeldenperk in Bergen een Zoom. Websites: hendrikboot.nl, Leutkiek.nl, facebook Waterknoopnieuws. [l]