Drie punten voor Welberg bij de Schutters

WELBERG - De laatste wedstrijd voor de winterstop van Welberg 1 in 2018 was uit tegen de Schutters 1 in Stampersgat. Onder niet ideale weersomstandigheden en een slecht – zwaar veld, traden de teams aan.

Welberg had vanaf de aftrap de overhand, creëerde zich kansen om te scoren, maar zoals de laatste weken steeds het geval is, gaat scoren de voorwaartse moeizaam af. Schutters kon daar weinig tegenover stellen dan de verdedigende stellingen aan nemen. Met iets meer geluk en precisie had de score in de 1e helft al geopend kunnen worden. Kansen kwamen en waren er van Brandon Schippers, Dennis Luijks, Mitch Krens en Lars Bogers, deze worden door de keeper gered, of over en naast geschoten, waardoor de rust stand 0-0 was.

Na rust eenzelfde spelbeeld een aanvallend Welberg die probeert de verdediging van Schutter te slopen. Een voorzet van Wiebe Visser op Dennis Luijks die zijn kopbal net voor de doellijn weggewerkt ziet worden. Een schot van Dennis Luijks op de keeper. Voorzet van Mats Meeusen naar Lars Bogers die over schiet en een min later nog een kans voor Lars Bogers, die ook weer geen doel treft, de bal wil er vandaag ook niet in. Pogingen van Dennis Luijks en Mats Meeusen, zijn voor op de keeper die als een kat zijn doel schoon weet te houden. Met nog een kwartier te spelen breekt Mitch Krens de verdediging, een voorzet van Wiebe Visser plaatst hij in het doel, 0-1. Enkele minuten later, schiet Lars Bogers de 0-2 binnen en is de buit ook binnen. Kansen komen er nog om de voorsprong verder uit te bouwen, dat lukt niet. In de 89e minuut kan Schutters nog wel de 1-2 scoren. Na de aftrap is de wedstrijd afgelopen en heeft Welberg de 3 punten in de pocket, na een wedstrijd die niet vanzelf ging, maar op inzet en doorzettingsvermogen gewonnen is. [l]