De memorabele momenten
van 2018 nog eens op een rij

Met het einde van het jaar in zicht blikt ook de Steenbergse Bode terug op 2018 met deze speciale puzzel- en eindejaarsuitgave.

2018 was een bewogen jaar. De wereld smulde van het koninklijk huwelijk tussen de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Voor het eerst ontmoetten de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un elkaar tijdens een vredelievende top en in Nederland was er groot verdriet toen vier kinderen in een Stint in Oss om het leven kwamen na een aanrijding met een trein.

Op sportgebied gebeurde er van alles en nog wat. Voor Tom Dumoulin zaten we in het voorjaar en de zomer op het puntje van de stoel met zijn tweede plaats in zowel de Giro 'd Italia als de Tour de France. Max Verstappen hield ons bijna wekelijks aan de buis gekluisterd met zijn inhaalacties in de Formule 1 en in totaal elf podiumplaatsen, waarvan twee op het hoogste treetje van dat podium. Frankrijk won in Rusland de zinderende WK-finale van Kroatië, de Oranje-leeuwinnen plaatsten zich voor het WK van volgend jaar en het Oranje van Ronald Koeman lijkt eindelijk de weg terug omhoog te hebben gevonden.

Voor heel wat bekende personen in binnen- en buitenland was 2018 helaas het laatste levensjaar. Nederland verloor twee oud-premiers, Ruud Lubbers en Wim Kok, en Amerika recent nog oud-president George W. Bush. Televisielegende en Koningin van de lach Mies Bouwman overleed op 88-jarige leeftijd. Op muzikaal gebied blijven de herinneringen aan de dit jaar onder andere overleden Koos Alberts, Anneke Grönloh, Charles Aznavour, Aretha Franklin en Avicci.

De gemeente Steenbergen was heel het jaar volop in beweging met tal van memorabel nieuws en mooie evenementen. Aan de hand van foto's blikken we in deze speciale uitgave nog eens terug op die afgelopen twaalf maanden. En ook in 2019 kunt u blijven rekenen op een actueel nieuwsaanbod in de krant, via de sociale media-kanalen van de Bode en op www.internetbode.nl.

Een heel mooi uiteinde van 2018 gewenst en een sfeervol begin van 2019!

Peter Houtepen