BREDA - Een project dat gericht is op de integratie van nieuwkomers en Princenhagenaars in een creatieve omgeving: dat is de opzet en inhoud van het project ‘Dichter bij huis’ in Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage.

Het project onder leiding van kunstenares Cecile Verwaaijen heeft plaats op de zaterdagen 12, 19 en 26 januari, zaterdag 2 februari en zondag 3 februari, telkens van 10.00 tot 13.00 uur. Het Gele Huis werkt in dit project samen met Vluchtelingenwerk.

Het verbeelden en delen van persoonlijke verhalen staat in dit project centraal binnen een aantal creatieve workshops. Dit kunnen mooie of poëtische verhalen zijn, maar ook verdrietige of pijnlijke verhalen. Elk verhaal mag meedoen, hoe groot of klein ook. Dit project wil aantonen dat we in onze verhalen, ondanks grote verschillen, ook vele dingen bij elkaar zullen herkennen en meer begrip krijgen voor elkaars leefwereld. Creatie is geen doel, maar een middel om tot nieuwe ervaringen en ontmoetingen te komen. Het levert gespreksstof, draagt bij aan talentontwikkeling en smeedt banden op basis van gedeelde ervaringen.

Het project bestaat uit vijf bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst wordt besteed aan kennis maken met elkaar. In de tweede bijeenkomst gaan de deelnemers aan elkaar verhalen vertellen. De derde bijeenkomst is een bezoek aan een kunstenaar in de wijk. De vierde bijeenkomst is een creatieve workshop. De vijfde en laatste bijeenkomst is een feestelijke afsluiting in het stadhuis van Princenhage.

De deelname is gratis. Wie mee wil doen, melde zich aan op info@hetgelehuisinprincenhage.com. [l]